Γοργόνες, δεινόσαυροι, χελώνες και 100 ψάρια σε παρέλαση στην Πάφο [εικόνες και βίντεο]

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι πολύ των παρελάσεων. Των πάσης φύσεως παρελάσεων. Απέχω, όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο -προφανώς και υπάρχει λόγος που πραγματοποιείται η καθεμιά από αυτές-, απλώς βαριέμαι.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλόγως της περίστασης, βαριέμαι το περπάτημα, βαριέμαι τον βηματισμό, τη βαβούρα και την πολυκοσμία, τους κανόνες ενίοτε… Αυτή τη φορά και παρότι «πέσαμε» σε μίνι καύσωνα, καθόλου δεν κουράαστηκα με τη φάση στην Κάτω Πάφο, το Σάββατο 9 Ιουνίου.

Πόσο βαρετό άλλωστε μπορεί να είναι να παρελαύνεις μαζί με 100 λογής-λογής ψάρια, με χελώνες, με δεινόσαυρους, με γοργόνες; Με πράγματα που έφτιαξαν παιδιά ή που απλώς τα κουβαλούσαν τα παιδιά. Πόσο βαρετό μπορεί να είναι αντί για σφυριά και τύμπανα να παρελαύνεις στον ρυθμό που δίνει το χαρακτηριστικό «σφύριγμα» της φάλαινας, μέσα από αυτοσχέδια πνευστά μουσικά όργανα που προέκυψαν από πλαστικούς σωλήνες που θα κατέληγαν στα σκουπίδια;

 




 

#fishmob2018 #ecoart #savetheoceanfromplastic #paphos

A post shared by City Free Press (@cityfreepress) on




 

Τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους (γύρω στα 200 άτομα σύνολο), κρατώντας τις δημιουργίες τους (που φτιάχτηκαν με τη βοήθεια των καλλιτεχνών Κατερίνας Φουκαρά και Αρσέντη Λισενκόβ, στο Art Studio), ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο Almyra (που διοργάνωσε και την εκδήλωση) και περπατώντας, κατέληξαν στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής, σφύριζαν, τραγουδούσαν για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ στο τέλος όλοι μαζί σχημάτισαν ένα τεράστιο ψάρι (με τα επιμέρους ψάρια τους), έτσι ώστε να ποζάρουν μαζί του στο drone που τους γυρόφερνε συνεχώς.

 

 

Το #FishMob2018 είχε έναν και μόνο σκοπό. Να φωνάξουμε όλοι μαζί και να περάσουμε το μήνυμα στα παιδιά: SAVE THE ocean from plastic.

 

 

Μια όμορφη εκδήλωση για ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και δη των παιδιών, το Σάββατο 10 Ιουνίου, λίγα μόνο 24ωρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! Στο πλαίσιο αυτό, στο ξενοδοχείο Αλμύρα παρουσιάζεται μέχρι της 24 Ιουνίου η έκθεση EcoArt.

 




 

#ecoart #fishmob #paphos

A post shared by City Free Press (@cityfreepress) on




 

 

Με το που τελείωσε το #FishMob, όλα τα ψάρια θα πήγαιναν για ανακύκλωση. Αυτή η μικρή προφανώς είχε άλλη γνώμη, καθότι ήθελε η δημιουργία της να πάει μαζί της στο σπίτι. Πρακτικά δύσκολο, λόγω μεγέθους του ψαριού, πλην όμως, απ' ότι μάθαμε, η μαμά βρήκε τελικά τον τρόπο να ικανοποιήσει το αίτημά της!

Ελπιδοφόρο να συνειδητοποείς πως τα πιτσιρίκια έχουν ευαισθησίες!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ