Φωτογραφίες γυμνών ανδρών από τη δεκαετία του ’30

Αυστηρώς ακατάλληλο περιεχόμενο.

 


Αυτό που σήμερα αποκαλείται artistic, τότε, τη δεκαετία του ’30 ήταν ένα νεορομαντικό ύφος του Βρετανού ζωγράφου Keith Vaughan.

Ένας από τους πρώτους ανοιχτά ομοφυλόφιλους καλλιτέχνες της εποχής του, ο οποίος αποτύπωσε όλες τις δοκιμασίες που βίωνε στην καθημερινότητά του σε γράμματα που έγραψε από το 1939 μέχρι τον θάνατό του το 1977.

Πρόσφατα στη δημοσιότητα ήρθαν ξεχασμένες φωτογραφίες τις οποίες είχε τραβήξει τη δεκαετία του ’30 κατά τις επισκέψεις του στο Pagham Beach στο Δυτικό Σάσεξ. «Όταν ο Vaughan αποφάσισε να γίνει καλλιτέχνης το 1938, άρχισε να φωτογραφίζει με κεντρικό θέμα την ανδρική φιγούρα. Μετά τον πόλεμο, χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες για να αναπτύξει το μοναδικό στιλ σχεδίασής του, με στοιχεία που επαναλαμβάνονται στις ελαιογραφίες του μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 50», δήλωσε ο David Archer, επιμελητής της νέας έκθεσης φωτογραφιών του Keith Vaughan στο Λονδίνο.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τους φίλους του Vaughan στην παραλία, γυμνοί ή ημι-γυμνοί, έχοντας έντονο το αίσθημα της ελευθερίας.. «Ήταν παρατηρητής και ποτέ επικεφαλής. Όπως όλα τα αληθινά έργα τέχνης, αυτές οι εικόνες ξεπερνούν το χρόνο», κατέληξε ο David Archer.

  

 

Πηγή: el.ozonweb.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ