Αναγνωρίζεις τον πιτσιρικά της φωτογραφίας δίπλα στον Ανρί;

Τότε, πόζαρε δίπλα στο ποδοσφαιρικό ίνδαλμά του, Τιερί Ανρί. Σήμερα, αποκαλείται από πολλούς το επόμενο διαμάντι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

 


Article featured image
Article featured image

Η φωτογραφία με τον πιτσιρίκο τότε Κιλιάν Μπαπέ να φιγουράρει πλάι στο ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα, Τιερί Ανρί, σε προπόνηση της Εθνικής Γαλλίας, κάνει τον γύρο του κόσμου. Τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του Γάλλου άσσου απέναντι στην παρέα του Μέσι, ήταν ο λόγος για να βγει στο προσκήνιο αυτή η ιστορία που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον των «τρικολόρ». Δεν ήταν τα δύο γκολ του Μπαπέ, ούτε η τρελή του κούρσα, ήταν η συνολική του παρουσία σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο! Κι όμως, ο 19χρονος έδειξε εκτός από ταλέντο, απίστευτη ωριμότητα και δικαίως αποκαλείται το επόμενο διαμάντι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

 



Μάλιστα, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης με Ρονάλντο και Μέσι να βρίσκονται ήδη σε διακοπές, αδημονεί για την επόμενη ποδοσφαιρική του παράσταση που αναμένεται την Παρασκευή απέναντι στην Ουρουγουάη.

Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι που δεν έμεινε ακατέργαστο, γιατί είχε την τύχη να βρεθεί σε σωστή ηλικία (14 ετών) στις ακαδημίες της Μονακό και να δουλέψει απρόσκοπτα σε ένα υγιές περιβάλλον, έχοντας πλάι του μια ισχυρή διοίκηση και έναν εξαιρετικό προπονητή.

 



Ο 19χρονος άσσος είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη σωστή δουλειά που γίνεται στο Πριγκιπάτο εδώ και μερικά χρόνια, όταν ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αποφάσισε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Ο Ρώσος ολιγάρχης έστησε έναν ολόκληρο οργανισμό με μοναδικό σκοπό να παράγει ταλέντα και φυσικά να κερδίζει χρήματα… Και τα κατάφερε!





Τα αποτελέσματα της σωστής δουλειάς φάνηκαν ξεκάθαρα αυτό το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στη Μονακό.

Σούμπασιτς, Μουτίνιο, Φαλκάο, Καράσκο, Λεμάρ, Τιέλεμανς, Χάμες Ροντρίγκες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντιράρ, Γκλίκ και φυσικά ο απόλυτος σταρ Μπαπέ, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Μονεγάσκοι έχουν το «know how» για την παραγωγή και… αναγέννηση ποδοσφαιριστών που διαπρέπουν στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Κάπως έτσι οι business που λέγαμε νωρίτερα έχουν αποτέλεσμα, καθώς η Μονακό κατάφερε να βάλει στα ταμεία της περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις ποδοσφαιριστών τους τελευταίους 15 μήνες. Το παράδειγμά της αποδεικνύει περίτρανα, ότι στο ποδόσφαιρο μπορείς να βγάλεις εκτός από ταλέντα και λεφτά.

 

Πηγή: LefkadaPress


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ