Άντλησε έμπνευση από 4 success stories φοιτητών στην Κύπρο και διεκδίκησε μια υποτροφία

Τις προηγούμενες μερικές βδομάδες είχαμε δημοσιεύσει τις ιστορίες 4 ανθρώπων που σπούδασαν Κύπρο και δη στο Alexander College.

 


Article featured image
Article featured image

Και οι 4 πέτυχαν σπουδαία πράγματα, αμέσως μετά τις σπουδές τους (σε 4 διαφορετικούς κλάδους σπουδών), ο καθένας στον τομέα του, οπότε οι ιστορίες τους άνετα μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για επίδοξους φοιτητές.

 

Αφού διαβάσεις τα 4 success stories, αμέσως μετά θα βρεις πληροφορίες αναφορικά με το πώς μπορείς να διεκδικήσεις την υποτροφία στο Alexander College.

 

1. Ο Saro Chaparian, από τον Λίβανο, βρέθηκε στην Κύπρο για να σπουδάσει μόδα και σχέδιο. Μπαίνοντας την πρώτη ημέρα στην τάξη, αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι όλες οι συμφοιτήτριές του ήταν γυναίκες.

Από το 2012, ο Saro διατηρεί το δικό του brand για evening wear & bridal couture, το οποίο εδρεύει στο Λίβανο, με την πορεία του να είναι συνεχώς ανοδική. Ωστόσο και παρότι το project του είχε αρχίσει να καθιερώνεται, αποφάσισε να κάνει μία παύση συνεχίζοντας τις σπουδές του στην Κύπρο στον κλάδο Fashion Design του Alexander College.

Διάβασε ΕΔΩ την ιστορία του. Πληροφορίες για τον κλάδο του Fashion στο ALEXANDER COLLEGE μπορείς να βρεις ΕΔΩ. 

2. Η Ευδοκία Χαρίτου, Graphic Designer και ιδιοκτήτρια της διαφημιστικής εταιρείας «Evdo Design Advertising Services», διηγείται στη CITY πώς ήταν το επάγγελμα του γραφίστα τέλη της δεκαετίας του ’90 στην Κύπρο, ποιες ήταν οι επιλογές σου για σπουδές, εάν αποφάσιζες να μείνεις εντός και πώς εξελίχθηκε όλο αυτό μέσα στα χρόνια.

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 1998 στο Alexander College, το οποίο τότε ονομαζόταν Cypoly Institute και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονταν μόνο στη Λάρνακα. Σπούδασα Graphic Design και απέκτησα πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου στο συγκεκριμένο κλάδο. Μπορώ να παρατηρήσω ότι το εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει κάνει ουσιαστικές και εντυπωσιακές αλλαγές, όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας του και την εξέλιξή του, διατηρώντας βέβαια σε ψηλά επίπεδα την ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρει».

Διάβασε ΕΔΩ την ιστορία της Ευδοκίας. Πληροφορίες για τον κλάδο του Graphic Design στο ALEXANDER COLLEGE μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

 

 

3. Στα 43 του, ο Γιώργος Μούσκος, από τη Λευκωσία, αποφασίζει να αφήσει τη θέση Αρχιλοχία που κατείχε στην Αστυνομία Κύπρου και να περάσει σε έναν κλάδο που τον εξίταρε πάντα. Αυτόν της νομικής. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά -όντας ένας επιτυχημένος δικηγόρος-, θεωρεί πως αυτή ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε ποτέ στη ζωή του.

Συγκεκριμένα, το 2010 ξεκινά της σπουδές του στον κλάδο της Νομικής του Alexander College, στη Λάρνακα, και από το 2015 διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία.

«Ξεκίνησα τις σπουδές μου στη Νομική LLB (Hons) στο Alexander College στη Λάρνακα το 2010 αποφοιτώντας με πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου το 2013. Έπειτα, συνέχισα με την πρακτική μου άσκηση σε δικηγορικό στη Λευκωσία και τον επόμενο χρόνο δημιούργησα το δικό μου γραφείο. Το πτυχίο που προσφέρει το Alexander College προέρχεται από αναγνωρισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο και έτσι όταν το καταθέσεις στο δικηγορικό σύλλογο δεν αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα.

Διάβασε ΕΔΩ την ιστορία του Γιώργου. Πληροφορίες για τον κλάδο του LAW στο Alexander College μπορείς να βρεις ΕΔΩ.

 

 

4. Ο Κυριάκος Σάββα εργάζεται ως ελεγκτής, λογιστής (certified accountant) στην εταιρεία GAC AUDITORS LTD. Τελείωσε τις σπουδές του στην Κύπρο το 2014, εν μέσω κρίσης, και μόλις 6 μήνες μετά κατάφερε να βρει δουλειά.

Όπως περιγράφει στη CITY, το 2011 είχε βρεθεί στη θέση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές. Συγκεκριμένα, σκεφτόταν να φύγει στο εξωτερικό. Και έθετε διάφορα ερωτήματα στον εαυτό του: «Τι θέλω να σπουδάσω; Αρκεί απλώς ένα οποιοδήποτε πτυχίο;».

Και ήταν τότε που πήρε την απόφαση να μείνει Κύπρο για να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων. «Διάλεξα τις σπουδές στο Alexander College και ειδικά τον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων - BA (Hons) Business Management with Accounting & Finance. Αποφοίτησα το 2014 και θεωρώ ότι έκανα τη σωστή επιλογή!».

Διάβασε ΕΔΩ την ιστορία του Γιώργου. Πληροφορίες για τον κλάδο του BA (Hons) Business Management with Accounting & Finance στο ALEXANDER COLLEGE μπορείς να βρεις ΕΔΩ.

 

 

Πληροφορίες για την υποτροφία στο ALEXANDER COLLEGE:

-Η υποτροφία αφορά στο 30% στο κόστος των διδάκτρων.

-Ισχύει για όλα τα έτη σπουδών, δεδομένου ότι θα επιτευχθεί η απαιτούμενη ακαδημαϊκή επίδοση.

-Αφορά σε όλα τα προπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται από το Alexander College, σε Λάρνακα και Πάφο, σε εισδοχές της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2018/2019 και υπολογίζεται στο αρχικό κόστος διδάκτρων.

 

Διευκρίνιση: ο επιτυχόντας που θα κερδίσει την υποτροφία θα πρέπει να πληροί τα ελάχιστα κριτήρια εισδοχής του πανεπιστημίου. Η τελική επιλογή θα γίνει από την Ακαδημαϊκή Επιτροπή του Alexander College.

 

Πάτησε ΕΔΩ για να συμπληρώσεις την άιτηση για την υποτροφία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ