Ο 19χρονος «Βασιλιάς» που ενδέχεται να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη Eurovision

Είναι μόλις 19 ετών, έχει καταγωγή από το Μαρόκο και διεκδικεί την εκπροσώπηση της Γαλλίας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Bilal Hassani ερμηνεύει το τραγούδι «Roi» (Βασιλιάς) και είναι το πρώτο φαβορί για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ.

Στον χθεσινό, πρώτο ημιτελικό του «Destination Eurovision 2019», του τηλεοπτικού προγράμματος στην Γαλλία μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο φετινός εκπρόσωπος της Γαλλίας για τη Eurovision, προκρίθηκαν ήδη 4 καλλιτέχνες στον τελικό.

Πρώτος ήταν φυσικά ο Bilal Hassani, με 115 βαθμούς, ενώ ο δεύτερος είχε μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία, με μόνο 66 βαθμούς.

 

 

Δείτε παρακάτω το βιντεοκλίπ του τραγουδιού του (που γράφτηκε από τους Madame Monsieur, τους περσινούς εκπροσώπους της Γαλλίας στη Γιουροβίζιον).

 

 

Το who is who του Bilal

O Bilal είναι ήδη πολύ γνωστός στη Γαλλία. Ξεκίνησε από τη γαλλική έκδοση του The Voice για παιδιά, όπου μάλιστα είχε ερμηνεύσει και το «Rise Like a Phoenix» της Conchita Wurst. Ξέφυγε πολύ γρήγορα από την εικόνα του χαριτωμένου παιδιού με την όμορφη φωνή. Κι αυτό έγινε χάρη στα social media.

Ο Bilal δηλώνει ότι λατρεύει το Twitter, τα βίντεό του στο YouTube έχουν εκατομμύρια views, ιδίως εκείνο όπου με χιουμοριστικό τρόπο μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο σχολείο όταν αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος, ενώ και στο Instagram οι ακόλουθοί του είναι χιλιάδες.

Λατρεύει να φορά περούκες με μακριά μαλλιά και να ντύνεται «εκκεντρικά», έχει ήδη πιστούς οπαδούς αλλά και φανατικούς haters, σε σημείο που να έχει δεχθεί άγριες διαδικτυακές επιθέσεις και να δημιουργηθεί πολιτικό ζήτημα στη Γαλλία. Οι απειλές για τη ζωή του (με αναφορές στο Μπατακλάν και το Ορλάντο, μεταξύ άλλων) προκάλεσαν την αντίδραση δύο Γάλλων Βουλευτών, που ζήτησαν από τους διαχειριστές του Twitter στη Γαλλία περισσότερη προστασία και αυστηρότητα απέναντι στα κηρύγματα μίσους.

 

 

Κάποιοι τον συγκρίνουν με την Κοντσίτα, η οποία ήταν/είναι ένας ρόλος, ενώ ο Μπιλάλ από την άλλη είναι ο εαυτός του. Που εμφανίζεται άλλοτε με περούκες κι άλλοτε ως αγόρι, που είναι βγαλμένος ολοκληρωτικά από την κουλτούρα των σόσιαλ μίντια.  Που, όπως ο ίδιος λέει, οι αναφορές του είναι περισσότερο ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Φρέντι Μέρκιουρι, αλλά και η Μπιγιονσέ.

 

Δείτε παρακάτω τον 15χρονο τότε Bilal να ερμηνεύει το τραγούδι της Κοντσίτα στο «Voice» το 2015!

 

 



Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ