Σαν σήμερα, πριν 82 χρόνια, η ανθρωπότητα γνωρίζει τους Χιούη, Λιούη και Ντιούη Ντακ

Τα τρία διάσημα αδέλφια έκαναν το ντεμπούτο τους στις 17 Οκτωβρίου 1937.

Article featured image
Article featured image

Οι τρεις χαρακτήρες της Ντίσνεϊ έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο κυριακάτικο κόμικς στριπ του Τεντ Όσμπορν και του Αλ Ταλιαφέρρο.

Έκτοτε έχουν πρωταγωνιστήσει σε αρκετά στριπ εφημερίδων, ενώ, τελικά, μετέβησαν στη σφαίρα των καρτούν και των κόμικς.

Σύμφωνα με την ιστορία διαμένουν στη Λιμνούπολη μαζί με όλους τους παπιόμορφους συγγενείς και φίλους τους. Νόμιμος κηδεμόνας τους είναι ο Ντόναλντ Ντακ, αλλά, κατά καιρούς, αναλαμβάνουν να τους προσέχουν η Γιαγιά Ντακ, η Νταίζυ και, σπανίως, ο θείος Σκρουτζ. Αποτελούν τα νεότερα μέλη της οικογένειας των Ντακ και είναι μέλη της λέσχης των Μικρών Εξερευνητών.


Deceased.png


Οι Χιούη, Λιούη και Ντιούη είναι πανομοιότυπα τρίδυμα παπάκια, που ξεχωρίζουν μόνο από το χρώμα των καπέλων τους (κόκκινο για τον Χιούη, πράσινο για τον Λιούη και μπλε για τον Ντιούη). Ο θείος τους, ο Ντόναλντ, είναι ο μόνος που μπορεί να τα ξεχωρίζει χωρίς τα καπέλα τους. Τις περισσότερες φορές ενεργούν σαν ένα άτομο και διακρίνονται για την εξυπνάδα, το θάρρος και την εφευρετικότητά τους, χωρίς να παύουν, ωστόσο, να ταλαιπωρούν το θείο τους με τις σκανταλιές τους.

Οι τρεις τους αντιπροσωπεύουν το μέσο παιδί της εποχής στην οποία δρουν κάθε φορά, στα ογδόντα χρόνια που έχουν στο ενεργητικό τους. Αρκετές φορές, η αγνή τους όψη καμουφλάρει επιτυχώς τις όποιες δόλιες προθέσεις τους.


screens_shot_0006089.jpg


Όπως είναι φυσικό, με το πέρασμα του χρόνου, ο χαρακτήρας τους έχει μεταβληθεί και εμπλουτιστεί, παραμερίζοντας σε σημαντικό βαθμό τη σκανταλιάρικη παιδικότητά τους και υιοθετώντας μια ωριμότερη όψη: αποδείχθηκαν έξυπνα, επινοητικά, πιστά, γενναία, ακόμα και τρυφερά.

Καλύτερα εξοπλισμένα από το θείο Ντόναλντ να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζωής, τον έχουν σώσει αρκετές φορές από τις συνέπειες της συχνά ασυλλόγιστης συμπεριφορά του.Η συμμετοχή στους Μικρούς Εξερευνητές


Hld.png


Ο Μπαρκς δημιούργησε τους Μικρούς Εξερευνητές το 1950, την εποχή που προσπαθούσε να εξελίξει τον απλοϊκό χαρακτήρα των ηρώων του, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί στα καρτούν. Έως τότε, στις σύντομες ιστορίες των κινουμένων σχεδίων, οι σχέσεις του Ντόναλντ με τα ανίψια του περιορίζονταν σε αφελείς διαμάχες και τσακωμούς και έτσι ο Παπιάνθρωπος χρειάστηκε να επινοήσει μια νέα, ιδιαίτερη φόρμουλα. Η προσκοπικού ύφους οργάνωση των Μικρών Εξερευνητών αποδείχθηκε το τέλειο μέσο για να μπορέσει ο Μπαρκς να προβάλει την τρομερή ατζαμοσύνη του Ντόναλντ, σε αντίθεση με τις πραγματικές ικανότητες των τριών ανιψιών του.

Οι πρώιμες ιστορίες του με ήρωες τους Μικρούς Εξερευνητές, παρουσιάζουν τα ανιψάκια να κατέχουν γνώσεις σχετικές με την επιβίωση στη φύση, γνώσεις πρώτων βοηθειών, ακόμη και γνώσεις μηχανικής, στοιχεία δηλαδή που συνιστούν τις χαρακτηριστικές γνώσεις ενός έμπειρου προσκόπου. Όμως, στις επόμενες ιστορίες που δημιούργησε ο Μπαρκς, τα ανίψια του Ντόναλντ εμφανίζονται πλέον εφοδιασμένα με το βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών, ένα εγκυκλοπαιδικό βιβλίο τσέπης που στην πραγματικότητα είναι ένας έντυπος παντογνώστης.

Η προσκοπική αυτή οργάνωση σύντομα έγινε αδιάσπαστο κομμάτι του βίου των τριών ανιψιών και χρησιμοποιήθηκε σε ιστορίες και άλλων δημιουργών, όπως του Ντον Ρόσα, ενώ κάποια σενάρια του Μπαρκς με αυτήν εικονογραφήθηκαν από τους Τόνυ Στρομπλ και Ντάαν Γίππες.
Με πληροφορίες από komix.fandom.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ