Πώς η Kim Kardashian «ανάγκασε» το κογκρέσο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Ένα tweet ήταν αρκετό.

Article featured image
Article featured image


Δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη influencer και TV persona χρησιμοποιεί την επιρροή της για ένα σημαντικό σκοπό. Η αρμένικης καταγωγής reality star, η οποία το τελευταίο διάστημα ασχολείται ζεστά με το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, το 2018 ασχολήθηκε με τη νομική και την επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, πραγματοποιώντας μάλιστα και συνάντηση στο Oval γραφείο με τον Donald Trump.

Φέτος, και αφού πρώτα επισκέφθηκε την Αρμενία μαζί με τα παιδιά της, για να τιμήσει τους προγόνους της που δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους, θέλησε να αναλάβει δράση, σπρώχνοντας λίγο τα πράγματα σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.



PRC_89381594.jpg

Από την πρόσφατη βάφτισή της στην Αρμενία, μαζί με τα παιδιά της



Μια υπόθεση την οποία η Αμερική αποφεύγει για χρόνια, μη θέλοντας να διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία, πλέον θεωρείται λήξασα, αφού στις 29 Οκτωβρίου το Αμερικανικό Κογκρέσο με 405 ψήφους υπέρ και 11 κατά, ψήφισε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων όπου η Οθωμανική Αυτοκρατορία δολοφόνησε περί το 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους κατά την περίοδο 1915-1923.

Μια απόφαση που όπως όλα δείχνουν, προέκυψε μετά από αρκετή πίεση που ασκήθηκε στο κογκρέσο, όταν η διάσημη influencer Kim Kardashian ανέβασε ένα tweet λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας καλώντας όλους τους Αρμενίους να καλέσουν το κογκρέσο και να πιέσουν υπέρ της ψήφισης της αναγνώρισης, τονίζοντας μάλιστα πως αποτελεί και δικό της προσωπικό στόχο.

Λίγο αργότερα και αφού το tweet έγινε viral, το αμερικανικό κογκρέσο υπερψήφισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. «Δεν μπορούμε να επιλέγουμε ποια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι βολικά για να συζητήσουμε», δήλωσε ο Adam Schiff, ο οποίος ήταν αυτός που χρηματοδότησε το εν λόγω νομοσχέδιο. «Ούτε μπορούμε να στηρίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατ’ ευφημισμό. Και καμία ξένη δύναμη δεν μπορεί να μας εξαναγκάσει σε σιωπή».

Μετά την ψήφιση του νόμου η Kardashian επανήλθε με νέο tweet, συγχαίροντας όλους όσοι υπερψήφισαν τη νομοθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ