Καιρός: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες μετά τις βροχές

Αλλάζει από απόψε, βράδυ Τρίτης.

Article featured image
Article featured image


Σήμερα Τρίτη, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με χθες Δευτέρα, για να κυμανθεί γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού. Από αύριο Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο, με την κορύφωση των θερμών αεριών μαζών την Παρασκευή, όπου ο υδράργυρος θα φτάνει γύρω στους 35-36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά τμήματα του νησιού. Παρόλο που οι μέγιστες θερμοκρασίες σημειώνουν αισθητή άνοδο και θα κυμαίνονται αρκετά πάνω της κανονικής (κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά/εσωτερικό), οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα λόγω θερμοκρασιακής αναστροφής.

Αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται σε σφήνα ύφεσης, η οποία έχει κατηφορίσει προς την κεντρική Μεσόγειο, με επέκταση προς την βόρειο Αφρική, όπου στην πορεία αναμένεται να αποκοπεί.

Το αποκομμένο κλειστό χαμηλό στην περιοχή της Τυνησίας και Λιβυής θα ευνοήσει θερμές αέριες μάζες να ανηφορίσουν από την Αφρική προς την περιοχή μας. Δυστυχώς, αυτή η εξέλιξη στην κυκλοφορία της ατμόσφαιρας όχι μόνο θα αποτρέπει κάποιο αξιόλογο οργανωμένο σύστημα να επηράσει την περιοχή μας τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αλλά και οι θερμοκρασίες δεν θα θυμίζουν καθόλου Οκτώβρη.

Παράλληλα, αυτές τις ημέρες θα εμφανίζονται κατά διαστήματα ψηλές, λεπτές, νεφώσεις ενώ την ίδια ώρα οι συνθήκες θα ευνοούν τη δημιουργία ιχνών συμπύκνωσης από τα αεροπλάνα.


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το Kitasweather

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από υψηλές λεπτές νεφώσεις, οι οποίες δεν θα επηρεάζουν ιδιαίτερα την ηλιοφάνεια ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές (20-25%) μικρής διάρκειας και έκτασης. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 29 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 21 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 30 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 21 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με ψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες ωστόσο δεν θα επηρεάζουν σημαντικά την ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά το διήμερο, για να κυμαίνεται 3-5 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Παρασκευή.

Το σαββατοκύριακο, υπάρχει η τάση για μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ την ίδια ώρα εμφανίζονται πιθανότητες τοπικών βροχών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ