Όλα όσα μας έχει κεράσει μέχρι σήμερα ο Χρυσόστομος Β΄

Ένα «best of» των όσων έχει πει, με αφορμή τα ονομαστήριά του αλλά και γιατί σήμερα είμαστε αργόσχολοι -ένεκα σχολικής αργίας.

Article featured image
Article featured image

Από CITY team

Illustration:
geos_vasiliou



Ας ξανασυστηθούμε! Ο Χρυσόστομος Β΄ δεν είναι προφίλ στο Facebook αλλά ο σημερινός Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου. Αφού διετέλεσε για 28 χρόνια Μητροπολίτης Πάφου (από το 1978), στις 5 Νοεμβρίου 2006 εξελέγη με συνοπτικές διαδικασίες Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, για μια 5ετία… που δεν έχει τελειωμό.

Όπως τελειωμό δεν έχουν και οι ατάκες του.

Ατάκες που τις χαρακτηρίζει η χριστιανική αγάπη, η σύνεση και όλα όσα πρεσβεύει ο αρχιεπισκοπικός θώκος και το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου.

arxiepi12.jpg


Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να είναι καλά και να συνεχίσει να μας κερνά* καθημερινά και όχι μόνο σήμερα που άγει τα ονομαστήριά του, αφού… αυτός μας αξίζει!

* Όσο τους ανεχόμαστε, θα πρέπει και να τους υποστούμε. Και επειδή συνήθως κάποιοι δεν χάνουν την ευκαιρία να πουν τις εξυπνάδες τους, το άρθρο αλλά και το σχόλιο αφορά αποκλειστικά στο πρόσωπο του ιδίου. Όχι στην Εκκλησία και όχι στη Θρησκεία, τα οποία βεβαίως ο ίδιος εκπροσωπεί από το ύψιστο εκκλησιαστικό αξίωμα... Ψιλά γράμματα.


Κεραστείτε παρακάτω 13 από τις πιο βραχυκυκλωμένες ατάκες που ξεστόμισε, με αφορμή τα 13 χρόνια που συμπληρώνει φέτος ως διαχειριστής της περιουσίας της εκκλησίας (όπως πολύ εύστοχα ο ίδιος βροντοφώναξε σε εκείνη την ανεκδιήγητη παρέμβαση του στο ΡΙΚ).





«Όποιου δεν αρέσει, μπορεί να ππέσει χώρκα του».

Δηλώσεις σε δημοσιογράφους, 2019




«Ξέρετε πόσους φτωχούς έχουμε κάθε μέρα; Και πολλές φορές κουράζεται το χέρι μου να υπογράψω τσεκς, για τους φτωχούς, για τους πεινώντες, για τους εμπερίστατους αδελφούς».

ΡΙΚ, 2016

Άου το Χέρι μου

First World Archbishop Problems www.xeroteana.com

Posted by Ξεροτήανα Πάφου on Friday, 10 June 2016




«Ήρθα σε αδιέξοδο μπορώ να πω, πριν λίγα χρόνια, που κατήντησαν να δακρύσουν τες μισές εικόνες της Κύπρου. […] Αναγκάστηκα να κάμω μια πολύ αυστηρή δήλωση ότι δεν θα επιτρέψω σε καμία εικόνα στην επαρχία μου να δακρύσει».

Κουτί της Πανδώρας, 2008




«Ο άγαμος βίος είναι ασυγκρίτως πιο εύκολος από τον έγγαμο διότι δεν έχεις να μεγαλώσεις παιδιά που μπορεί να είναι ατίθασα ή να αρρωσταίνουν σαν είναι μικρά ή να μην ξέρεις πώς θα σου βγουν, να πρέπει να τα μορφώσεις ή να τα αποκαταστήσεις και επιπλέον να έχεις διαφωνίες με τη σύζυγό σου. Ο μοναχός δεν έχει αυτά τα προβλήματα. Μονάχα ένα πρόβλημα έχει, το σεξουαλικό».

Το Περιοδικό, 1989 (ως Μητροπολίτης Πάφου)

arxiepiskopos28.png




«Δόξα σοι ο Θεός, είμαι καθαρός. Ο καρκίνος δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου.

Δηλώσεις σε δημοσιογράφους, 2019

xrysostomos29.jpg




«Οι πλείστες απόψεις του Ε.ΛΑ.Μ. με εκφράζουν. Κι αν είναι εναντίον των λαθρομεταναστών, τολμώ να σας πω ότι και εγώ είμαι εναντίον των λαθρομεταναστών. Δεν μπορούμε να γίνει εδώ μια πανσπερμία».

Καθημερινή, 2010




«Εσείς πιστεύετε ότι η ομοφυλοφιλία είναι φρούτο των τελευταίων ετών. Ο άνθρωπος ήταν πάντοτε ο ίδιος. Εμείς σκεπτόμεθα να κάμουμε και σχολεία. Και μάλιστα να ξεκινήσομεν από τα νηπιαγωγεία. Θα δώσουμε κατευθύνσεις στα παιδιά μας και θα έχουμε απαιτήσεις από εκεί να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι».

MegaOne, 2016





«Στην Αμερική έγιναν μερικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι δεν εγεννήθησαν με εγγενείς ροπές προς την ομοφυλοφιλία, αλλά έγιναν ομοφυλόφιλοι, λόγω της επίδρασης του κοινωνικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, δεν αγωνίστηκαν για να υπερπηδήσουν το πρόβλημά τους, και αυτοί μπορούσαν να το πράξουν».

Η Σημερινής της Κυριακής, 2019



«Είναι βίτσα που θέλουν, είναι ντροπή! Πού φθάσαμε! Να μένουμε αγράμματοι; Αυτό θέλουμε; Αντί να συμβουλεύσουμε τα παιδιά μας, τα ενθαρρύνουμε να κάνουν απεργία; Πού φθάσαμε; Είναι δυνατόν να κατευθύνουν τα σχολεία οι μαθητές, αντί οι διευθύνσεις και οι καθηγητές;».

Η Σημερινής της Κυριακής, 2019




«Δεν επίστευα ότι θα μπουν μέσα, αλλά μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα. Πολλές φορές χρειάζονται και οι ακραίοι, ούτως ώστε οι άλλοι να είναι προσεκτικοί…».

Alpha, 2016




«Ο Θεός δεν σώζει κανέναν δωρεάν».

Alpha, 2017




«Αν η εκκλησιαστική επιτροπή μπει στον ναό μέρα μεσημέρι και πάρει κάτι, είναι κλέφτες. Αν πάω εγώ μεσάνυχτα και σπάσω την πόρτα και πάρω κάτι, δεν είμαι κλέφτης. Είμαι διαχειριστής. Αυτό θέλω να το καταλάβουν οι πάντες. Εγώ είμαι εδώ για να ασκώ διοίκηση. Όποιου δεν αρέσει να περάσει έξω».

ΡΙΚ, 2015





«Θα πάω εγώ να τους βγάλω έξω. Δεν θα το επιτρέψω. Για να μην πάρω εγώ ένα τρακτέρ και να τα ξηλώσω όλα ότι εκάμαν μέχρι τώρα».

Alpha, 2017

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ