Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την τσιγγάνικη jazz παράδοση με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

Μια εξωτική εμφάνιση στο Θέατρο Ριάλτο.

Article featured image
Article featured image


Οι Gadjo Dilo εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή πριν 10 χρόνια παρουσιάζοντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το «Manouche de Grec». Το σχήμα παντρεύει την τσιγγάνικη jazz παράδοση με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του '50 και '60, δημιουργώντας το δικό του ξεχωριστό στίγμα.

Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, το συγκρότημα συνδυάζει το «ελληνικό» στοιχείο, με αναφορές στην αμερικανική jazz και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.

Τα μέλη της μπάντας ένωσε η κοινή αγάπη για την gypsy jazz παράδοση. Πήραν το όνομά τους από την ομώνυμη ταινία του Tony Gatlif και κατάφεραν στην διάρκεια των δέκα χρόνων ζωής τους, μέσα από τις διασκευές τους, να κερδίσουν την αγάπη του ελληνικού κοινού.

Ύστερα από δύο album με ξεχωριστές διασκευές, με αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και σημαντικές συνεργασίες, οι Gadjo Dilo συνεχίζουν με το τρίτο τους album, το οποίο αποτελείται κυρίως από πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος. H μπάντα που έχει γίνει συνώνυμο των ξεσηκωτικών live, θα παρουσιάσει σε μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Ριάλτο ένα πρόγραμμα με αγαπημένες ρεμπέτικες διασκευές.


gadjodilo-poster02.jpg


Το σχήμα αποτελείται από τους: Σωτήρη Πομόνη - κιθάρα, Κώστα Μητρόπουλο - κιθάρα, Γιώργο Ρούλο - κοντραμπάσο, Σέργιο Χρυσοβιτσάνο - βιολί, Γιώργο Τσιατσούλη -ακορντεόν και Ηλιάνα Τσαπατσάρη – φωνητικά.

H συναυλία διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Magic Always Happens στο πλαίσιο της οικονομικής του ενίσχυσης.

Διάρκεια: 150’

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, 20:30
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 23 / 20, E-ticket:
www.rialto.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ