«Το να ανθρωποποιείτε τα ζώα σας είναι μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης»

«Ο σκύλος δεν είναι το μωρό σας, είναι τετράποδο με συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις».

Article featured image
Article featured image

Τον Αβραάμ Θεμιστοκλέους τον είχαμε γνωρίσει πριν λίγο καιρό, όταν ζητούσε δημόσια τη βοήθειά μας –μέσω ψηφοφορίας- για να βρεθεί στον Βόρειο Πόλο, σε μία παγκόσμια διοργάνωση η οποία είχε στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα.

Όσοι τον ξέρουν ή τον παρακολουθούν στα social media, μπορούν εύκολα να αντιληφθούν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπά και σέβεται τη φύση, και πάνω απ’ όλα αγαπά τα ζώα.

Μάλιστα, ο Αβραάμ σχεδόν καθημερινά αναρτά βίντεο και φωτογραφίες με τα σκυλιά του με τα οποία αθλείτε και φροντίζει, από νωρίς το πρωί καθημερινά.

Χθες, Σάββατο, ο Αβραάμ ανάρτησε ένα βίντεο θέλοντας να θίξει το φαινόμενο των «φιλόζωων» που είτε από υπερβολική αγάπη είτε από άγνοια, συμπεριφέρονται στα ζώα τους λες και είναι άνθρωποι, ξεχνώντας επί της ουσίας τις πραγματικές ανάγκες του τετράποδου ζώου, οι οποίες είναι συγκεκριμένες και σίγουρα δεν απαιτούν ρούχα, καλτσάκια, σκουφάκια και ξεκούραση όλη μέρα στο σπίτι.

Αφορμή για το βίντεο του Αβραάμ αποτέλεσε ένα περιστατικό που του συνέβη με «φιλόζωη» κυρία, η οποία του επιτέθηκε φραστικά, όπως αναφέρει στο βίντεο, ότι κακοποιεί τον σκύλο του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ