Βρήκαμε έναν (πρώην) Άγιο Βασίλη και μιλήσαμε μαζί του

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης και θα εξακολουθήσει να υπάρχει».

Article featured image
Article featured image

Αδιαμφησβήτητα είναι η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα των Χριστουγέννων και η πιο αμφιλεγόμενη, αφού οι απόψεις για το αν υπάρχει ή όχι διίστανται. Ο Άγιος Βασίλης αποτελεί, ανεξάρτητα από την ηλικία, μια σταθερή αναφορά των Χριστουγέννων που χωρίς αυτήν τίποτα δεν θα έμοιαζε το ίδιο.


Το τι αντιπροσωπεύει για τον κάθε έναν από εμάς είναι θέμα προσωπικό. Ο Άγιος Βασίλης, όμως, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει όσο τον έχουμε μέσα μας.

Ο κος Νεοκλής, ιδιοκτήτης συνοικιακού καταστήματος παιχνιδιών και άλλων ειδών, για πάνω από 7 χρόνια φορούσε την κόκκινη στολή, τη μακριά λευκή γενειάδα και τις ημέρες των γιορτών ανέβαινε στο έλκηθρό του για να μοιράσει δώρα, ευχές και χαρά στα σπίτια της γειτονιάς.

Ένας, τρόπον τινά, πραγματικός Άγιος Βασίλης επί γης, που βοηθούσε τον ουράνιο ομότιτλό του, όταν εκείνος δεν προλάβαινε.


Χρόνια μετά και αφού ο κύριος Νεοκλής έβαλε τη στολή στο πατάρι, τον συναντήσαμε στο κατάστημά του και του ζητήσαμε να θυμηθεί πώς ήταν εκείνα τα χρόνια που έκανε το όνειρο δεκάδων παιδιών και μεγάλων πραγματικότητα.




*Συναντήσαμε τον κ. Νεοκλή στο κατάστημά του, Nemy, που βρίσκεται στην περιοχή Ανθούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ