Ισχυρές καταιγίδες από σήμερα το απόγευμα [κίτρινη προειδοποίηση]

Πώς διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Ισχυρές καταιγίδες από σήμερα το απόγευμα [κίτρινη προειδοποίηση]

Πώς διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Φωτογραφία: Flickr/ Helgi Bragason


Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία ισχύει από τις 15:00 σήμερα μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στην ανακοίνωση της Μετεωρολογικής προστίθεται ότι η ένταση της βροχής ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 33 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πρόγνωση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, που υποχωρεί σταδιακά αύριο.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές. Τοπικά τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα, στα προσήνεμα, μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Τοπικά τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη αλλά στα δυτικά θα καταστεί σταδιακά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και τα νότια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Το βράδυ του Σαββάτου ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ