Ο «Babi» τον έκανε να πετάξει το όπλο του και να αφήσει το κυνήγι για πάντα

Να που τελικά γίνονται θαύματα.

Article featured image
Article featured image

Ο Aladino Montes, 53 ετών, ο οποίος ζει στα βουνά της Asturias στη Βόρεια Ισπανία, βίωσε μια ιδιαίτερη ιστορία, που όπως φάνηκε στην πορεία τον άλλαξε ως άνθρωπο.

Στις περιοχές του, το κυνήγι των ελαφιών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο. Ο ίδιος είχε μάθει από τον πατέρα του να κυνηγάει ελάφια, μέχρι που πριν 10 χρόνια συνάντησε ένα νεαρό τραυματισμένο ελαφάκι που πεινούσε και έκανε βόλτες γύρω από τις αγελάδες που έβοσκαν στην περιοχή.

Όταν πλησίασε για να καταλάβει τι γύρευε εκεί το ελάφι, είδε πως είχε κάποιες σοβαρές πληγές κι έτσι αποφάσισε να το βοηθήσει. Το έβαλε στο αμάξι του και το οδήγησε σπίτι του, όπου το φρόντισε. Το ελάφι αρνήθηκε να τον αφήσει όταν έγινε καλά κι έμεινε από τότε μαζί του, αλλάζοντας εντελώς την αντίληψή του για τα ζώα.


ΕΛΑΦ.jpg


«Πάντα αγαπούσα τα ζώα, αλλά είχα μάθει κυνήγι από τον πατέρα μου. Κυνηγούσαμε ελάφια, τα σκοτώναμε για τροφή, αλλά από τότε που ήρθε ο Bambi στη ζωή μου, δεν μπορώ πλέον να κυνηγήσω ή να σκοτώσω ζώο. Προτιμώ να πεθάνω».

Ο Aladino έχει μια μικρή επιχείρηση στο σπιτάκι του στα βουνά της Sierra de Peñamayor, σχεδόν 1,200 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Κι όμως ο κόσμος δεν επισκέπτεται τα βουνά για τη θέα, αλλά για να γνωρίσουν τον Babi το φιλικό ελάφι.

ΕΛ.jpg

Η φήμη του διαδόθηκε και ο κόσμος έρχεται για να δει το ελάφι και να φωτογραφηθεί με αυτό και τον αγαπημένο φίλο του. Ο Aladino δεν ξανασκότωσε ζώα από τότε που έσωσε το ελάφι, αντιθέτως, μάλιστα, τον επισκέπτεται ακόμα και μια αλεπού την οποία ταΐζει από το χέρι του.

«Με συγκινεί και μόνο που μιλάω γι’ αυτό. Είναι τα ζώα μου, είναι πραγματικά ιδιαίτερα και αναρωτιέμαι πώς μπορούσα και τα σκότωνα κάποτε, γιατί σήμερα είναι όλη μου η ζωή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ