Οι φωτογραφίες με τις κοτσίδες στο Καραϊσκάκειο είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές

Μια από αυτές τις στιγμές νιώθουμε πολύ περήφανοι για τον τόπο μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

Article featured image
Article featured image

Μια εικόνα από μόνη της είναι δύσκολο να σου προκαλέσει συγκλονισμό. Μια εικόνα, όμως, την οποία μπορείς να συνδέσεις με μια ιστορία, άνετα μπορεί να σου προκαλέσει αυτό το συναίσθημα. Και οι εικόνες με τις κοτσίδες στο Καραϊσκάκειο είναι αυτό ακριβώς το πράγμα.

Εκατοντάδες Κύπριοι, κάθε μήνα κόβουν τα μαλλιά τους για να δώσουν δύναμη σε παιδιά που έχασαν τα δικά τους στη μάχη με τον καρκίνο.


Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως κάθε δύο μήνες στέλνονται 2 με 3 κιβώτια γεμάτα με μαλλιά από την Κύπρο, στον οργανισμό Wigs for Kids, στην Αμερική, με έξοδα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Μαλλιά, δωρίζουν καθημερινά, παιδιά, άντρες και γυναίκες, διαφόρων ηλικιών.

Σε μια κουβέντα μας με την εκπρόσωπο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Νεκταρία Παπαδοπούλου, μάθαμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για αυτή την άκρως σημαντική ανθρωπιστική κίνηση και αξιέπαινη πρωτοβουλία, έτσι ώστε να παρακινήσουμε κι άλλους ανθρώπους να το κάνουν!

Αν και μικρά, πολλά παιδιά τολμούν να προσφέρουν τα μαλλιά τους για έναν πολύ καλό σκοπό, αυθόρμητα, χωρίς να σκέφτονται την εμφάνισή τους μετά το κόψιμο.



Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που θέλει να δωρίσει τα μαλλιά του;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Θα πρέπει να ενημερώσει το κομμωτήριό του, ότι θα τα δωρίσει για να κοπούν σε πλεξούδα. Τα μαλλιά πρέπει να είναι λουσμένα και στεγνά για να μην γεμίσουν υγρασία μέχρι να σταλούν στον προορισμό τους.

Σε ποια κατάσταση πρέπει να είναι τα μαλλιά; Δέχεστε και βαμμένα ή ταλαιπωρημένα;

Τα μαλλιά πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, είτε γκρίζα, είτε βαμμένα (να μην έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία) και να είναι στο κατάλληλο μήκος.

Το μήκος της πλεξούδας πόσο πρέπει να είναι;

Τουλάχιστον 30 εκατοστά.

Χαρούμενοι άνθρωποι είναι αυτοί που προσφέρουν και όχι αυτοί που παίρνουν.


IMG_20190410_095219.jpg



Οι περούκες πού φτιάχνονται;

Οι περούκες φτιάχνονται στο Wigs for Kids. Εμείς, ως Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, αναλαμβάνουμε και στέλνουμε με δικά μας έξοδα όλα τα μαλλιά που μας φέρνει ο κόσμος στο Wigs for Kids (στην Αμερική). Ο οργανισμός αυτός έχει σαν αρχή του ότι τα παιδιά δεν πρέπει να ανησυχούν για το πώς φαίνονται, ειδικά όταν βρίσκονται στη μέση μιας κρίσης με θέμα την υγεία. Επίσης, θέλουν να δίνουν σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να αισθάνονται και πάλι καλά για τον εαυτό τους.

IMG_20190410_095239.jpg



Στη συνέχεια ποιοι παίρνουν τις περούκες;

Μπορούν να αποταθούν για περούκες παιδιά (μέχρι 18 ετών από όλο τον κόσμο) που έχουν χάσει τα μαλλιά τους, όχι μόνο από καρκίνο και λευχαιμία, αλλά και από άλλες ασθένειες που προκαλούν πτώση μαλλιών.


Τις πλεξούδες, εκτός από το να τις στείλουν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, πού αλλού μπορούν να τις δώσουν; Συνεργάζεστε με κομμωτήρια;

Ο κόσμος και τα κομμωτήρια γνωρίζουν την όλη διαδικασία που ακολουθεί το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, αλλά και το πού στέλνονται πραγματικά τα μαλλιά και μας τα φέρνουν στα γραφεία μας. Ειλικρινά, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από διάφορες ηλικίες. Πολλές φορές όταν μας φέρνουν τα μαλλιά τους, αν το ζητήσουν, μπορούμε να τους δώσουμε και δίπλωμα, πράγμα που τους κάνει να νιώθουν πολύ περήφανοι για την πράξη τους.

Με μια τέτοια πράξη τους θα είναι η αιτία για πολλά παιδικά χαμόγελα!


IMG_20190410_094907.jpg



Πόσες πλεξούδες κόβονται περίπου κάθε χρόνο στην Κύπρο για αυτό τον σκοπό;

Εξαρτάται από την προσφορά του κόσμου. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι περίπου κάθε δύο μήνες στέλνονται 2 με 3 κιβώτια με μαλλιά στον συγκεκριμένο οργανισμό, με έξοδα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.


Είναι και πολλά ανήλικα κορίτσια που δωρίζουν τις πλεξούδες τους, σωστά;

Και όχι μόνο. Μαλλιά δωρίζουν και άντρες και γυναίκες, διαφόρων ηλικιών. Απλά τα μικρά παιδάκια γενικά δίνουν ένα πολύ πιο δυνατό παράδειγμα γιατί αν και μικρά τολμούν να προσφέρουν τα μαλλιά τους για ένα πολύ καλό σκοπό, αυθόρμητα χωρίς να σκέφτονται την εμφάνιση τους μετά το κόψιμο.


Ποιο ήταν το πιο μικρό σε ηλικία άτομο που έκανε αυτή την πράξη;

Κατά τις εκδηλώσεις των Head Shave Challenge Day Events (που διοργανώνουμε σχεδόν κάθε χρόνο), πολύ μικρά παιδάκια, μηνών, έχουν κόψει τα μαλλιά τους συμβολικά για συμπαράσταση προς τα παιδάκια που χάνουν τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες.

Άτομα με ειδικές ικανότητες ήρθαν με μεγάλη χαρά να δωρίσουν τα μαλλιά τους.


IMG_20190410_095138.jpg



Ποια ήταν η πιο συγκινητική ιστορία που έχεις να θυμάσαι;

Θυμάμαι σε Head Shave Challenge Day Events, όπου άτομα με ειδικές ικανότητες ήρθαν με μεγάλη χαρά να δωρίσουν τα μαλλιά τους.


Ποιο μήνυμα θα ήθελες να δώσεις σε όσους σκέφτονται να κόψουν τα μαλλιά τους για αυτό τον όμορφο σκοπό;

Να το κάνουν γιατί θα καταλάβουν ότι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι είναι αυτοί που προσφέρουν και όχι αυτοί που παίρνουν. Με μια τέτοια πράξη τους θα είναι η αιτία για πολλά παιδικά χαμόγελα!




Head Shave Challenge Day 2019

Για ενημέρωση του κόσμου, το Head Shave Challenge Day 2019, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαΐου, στο Komanetsi Aquatic and Fitness Center (15.00-20.00).

Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να κόψουν, είτε συμβολικά είτε πραγματικά (λόγω μεγέθους) το μαλλί τους, στηρίζοντας οικονομικά τόσο το Καραισκάκειο Ίδρυμα όσο και το Ronald McDonald House Charities Cyprus. Και οι δύο αυτοί οργανισμοί συνεργάζονται σε αυτή την ενέργεια τα τελευταία χρόνια, για πολλά παιδικά χαμόγελα!

Πληροφορίες στα: 22210858, 95119565.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ