Μια ευρηματική παράσταση για τo μπούλινγκ και τον κοινωνικό ρατσισμό

Οι Little Worry People παρουσιάζουν μια παράσταση σταθμό για το παιδικό θέατρο. Μια ευρηματική παράσταση με θέμα το μπούλινγκ και τον κοινωνικό ρατσισμό, που όλοι περίμεναν να γίνει, τώρα είναι εδώ!

Article featured image
Article featured image

Μια εκπληκτική παράσταση πλαισιωμένη με χειροποίητες θεατρικές μάσκες και τη θεατρική τεχνική της Κομέντια ντελ Άρτε, που ενισχύει την πλοκή της παράστασης και βοηθάει στη διαχείριση συναισθημάτων.

Ποιος ο στόχος της παράστασης;

Ξεκάθαρος στόχος μας, είναι ότι το μπούλινγκ δεν είναι δρόμος αλλά αδιέξοδο. Η συνταγή της παράστασης είναι απλή: Ποτέ μην κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να κάνουν σε σένα. Ακούγεται εύκολο, αλλά το κορίτσι στην ιστορία μας θα χρειαστεί λίγη βοήθεια για να φτάσει σε αυτό το στόχο και για να μάθει τελικά το μυστικό!

Γιατί έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου;

Το μπούλιγκ είναι κάτι που αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους. ‘Όλοι έμμεσα ή άμεσα υπήρξαμε θύματα, είτε στη δουλειά, είτε στο σχολείο, είτε στη προσωπική μας ζωή. Μέσα από τη συγκεκριμένη παράσταση και με ένα πρωτότυπο και ευχάριστό τρόπο, με χιούμορ και χωρίς διδακτισμό περνούμε στα παιδιά θετικά μηνύματα που αφορούν την αποδοχή πρώτα του εαυτού μας και μετά των άλλων. Έτσι το κορίτσι μας μέσα από τις περιπέτειες του βρίσκει τελικά το μυστικό!

mistiko photo.jpg

Ποια η πλοκή της παράστασης;

Είναι η ιστορία ενός κοριτσιού, που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί τα συναισθήματα του, και συμπεριφέρεται άσχημα στους άλλους. Βλέπουμε πως μέσα σε μια νύχτα, και μέσα από τις πιο απροσδόκητες συναντήσεις με ανθρώπους και ζώα θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και συμπεριφέρεται…

Ποια η ιδιαίτερη πρωτοτυπία της παράστασης;

Εκτός από το ότι η συγκεκριμένη παράσταση πραγματεύεται ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, πολύ ενδιαφέρον είναι επίσης ο τρόπος που το προσεγγίζει. Η παράσταση έχει σαν πυρήνα τον θύτη και περιγράφει την δική του συμπεριφορά και τους λόγους που συμπεριφέρεται άσχημα στους άλλους. Όταν ο θύτης αγαπήσει αληθινά τον εαυτό του και δεν βλέπει τους άλλους ανταγωνιστικά τότε σταματά να είναι χειριστικός και επιτέλους βρίσκει την εσωτερική του γαλήνη.

mystiko_effe_5.jpg

Τι θεωρείται ότι κάνει την παράσταση πετυχημένη

Μέσα από το ευρηματικό κείμενο της Μαρίας Χριστοφόρου, όπου καταφέρνει χωρίς διδακτισμό, και με χιούμορ να προσεγγίσει ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Η οπτική γωνία που πραγματεύεται το μπούλινγκ, από την πλευρά δηλαδή του θύτη και όχι του θύματος που είναι το αναμενόμενο. Μάλιστα ο θύτης είναι κορίτσι, και ερμηνεύεται με μαεστρία από τη Νικολέττα Χριστοφόρου. Πολλές φορές οι θεατές ταυτίζονται μαζί της και έρχεται η κάθαρση στο τέλος της παράστασης. Ζωτική η παρουσία του ηθοποιού Αντρέι Κρουπά, όπου ερμηνεύει μοναδικούς χαρακτήρες, που οδηγούν το κορίτσι στο μυστικό. Επίσης, η παράσταση ξεχωρίζει για τις χειροποίητες θεατρικές μάσκες και τη θεατρική τεχνική της Κομέντια ντελ Άρτε.

mystiko_effe_6.jpg

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερ.: Κυριακή | 14 Απριλίου

Ώρα: 11.00πμ

Χώρος: The little worry people art and drama studio, Ορφέως 2, 2413 Έγκωμη-Λ/σία

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα

Τιμή εισιτηρίου: €5

Τηλέφωνο κρατήσεων: 99358663, 99621669, 22590197

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, απαραίτητη προ-κράτηση-πώληση εισιτηρίων

Πληροφορίες: www.thelittleworrypeople.com

Χορηγός: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Προσέλευση: 15 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης

Συντελεστές Παράστασης: Αντρέι Κρουπά, Νικολέττα Χριστοφόρου

Σκηνοθεσία: Αντρέι Κρουπά

Κείμενο | Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφόρου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ