Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει γενέθλια

Χρόνια πολλά Μr Facebook…

Article featured image
Article featured image

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο άνθρωπος που σε ηλικία μόλις 20 ετών δημιούργησε το Facebook, έχει σήμερα γενέθλια. Γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1984.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που θέλει, και ίσως μπορέσει, να κατακτήσει κάθε τεχνολογία επελαύνοντας με like.

Με αφορμή τα 35α γενέθλιά του, σας παρουσιάζουμε 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε γι’ αυτόν.


1) Ο Μark Elliot Zuckerberg είναι κάτα ¼ Βούλγαρος. Ο παππούς και πατέρας του πατέρα του ήταν ένας από αυτούς που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στα πλοία από τη Μεσόγειο στη «Γη της Επαγγελίας» πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.



2) Φοράει πάντα το ίδιο γκρι T-shirt, από πάντα και προφανώς για πάντα, αφού δεν θέλει να απασχολεί το κεφάλι του με περιττές σκέψεις όπως πως να ντυθώ σήμερα. «Με ενδιαφέρει να αφοσιώνομαι σε όσα έχουν ουσίας» είπε.


3) Είναι vegetarian από το 2011.


4) Δεν διακρίνει το κόκκινο και το πράσινο. «Το μπλε είναι το πιο πλούσιο χρώμα για μένα», έχει πει ο ίδιος για αυτό άλλωστε το δημιούργημα του είναι αυτό ακριβώς. ΜΠΛΕ!

1523398122459.png


5) 4 Φεβρουαρίου του 2004, το μεγαλόπνοο μπλε σχέδιο είναι στον αέρα. Το ΤheFacebook.com ξεκίνησε ουσιαστικά σαν υπηρεσία για τους φοιτητές στο Harvard, ωστόσο σταδιακά άνοιξε στην ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα της Αμερικής και το 2006 έκανε αίτημα φιλίας σε όλους.

6) Τον Ιούλιο του 2006 απέρριψε πρόταση ενός δις δολαρίων από τη Yahoo για την εξαγορά του Facebook. Ο 22χρονος τότε ιδιοκτήτης του 25% της εταιρείας εξήγησε πως δεν ήξερε τι να κάνει με τα χρήματα.

7) Τέλη Ιουλίου του 2010 ο Zuckerberg ανακοινώνει πως το Facebook συμπλήρωσε 500 εκατομμύρια χρήστες. Ο χαμός γύρω από το πρόσωπο του έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Γίνεται Πρόσωπο της Χρονιάς στο Time. «Είναι ο νέος Μπιλ Γκέιτς», λένε πολλοί.

8) Κατατάσσεται 16ος στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους.


9) Η προσωπική του «καθαρή» περιουσία υπολογίζεται στα 34,5 δισ. Δολάρια.


10) Μια από τις λίγες φορές που αποφάσισε να απολαύσει τα πλούτη του ήταν όταν πήγε με τη σύζυγο του μήνα του μέλιτος στην Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ