Δύσκολο το έργο στη λίμνη Ξυλιάτου, πιο ενθαρρυντικά τα πράγματα στην Κόκκινη Λίμνη

Οι έρευνες για την 6χρονη Σιέρρα, εξακολουθούν να παραμένουν άκαρπες.

Article featured image
Article featured image

Με τις έρευνες για την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη, να συνεχίζονται και σήμερα, οι Αρχές επιχειρούν παράλληλα τον εντοπισμό της μικρής Σιέρρα, η οποία σύμφωνα με την κατάθεση του καθ’ ομολογία δράστη, βρίσκεται εντός της λίμνης «Μεμί» στο μεταλλείο Ξυλιάτου.

Τα υπερσύγχρονα μέσα, δεν μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα

Με το σόναρ να έχει πιάσει δουλειά από το περασμένο Σάββατο, εντοπίζοντας μάλιστα, και τη δεύτερη βαλίτσα που βρισκόταν εντός της κόκκινης λίμνης, οι Αρχές ελπίζουν πως αυτό θα βοηθήσει και στον εντοπισμό της σορού εντός της λίμνης «Μεμί».

Ωστόσο, τα νερά της εν λόγω λίμνης είναι πάνω από 70 μέτρα βάθος, με την έκτασή της να είναι αρκετά μεγάλη, κάτι που δυσχεραίνει ιδιαίτερα το έργο ακόμη και του σόναρ, λόγω και του γεγονότος ότι μπορεί να καλύπτει μικρές εκτάσεις κάθε φορά, ενώ στον βυθό υπάρχουν φυσικά εμπόδια από κορμούς, βλάστηση αλλά και επικίνδυνη λάσπη που καθιστούν το έργο των ερευνών δύσκολο.

Οι μέχρι σήμερα ενέργειες έχουν αποβεί άκαρπες, και ήδη οι αρμόδιοι κάνουν νέες σκέψεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το άψυχο σώμα της 6χρονης βρίσκεται στον μεγάλο κρατήρα του μεταλλείου με τοξικό νερό που έχει γεμίσει με όμβρια ύδατα.

Πιο ενθαρρυντικά τα πράγματα στην Κόκκινη Λίμνη

Με τις χθεσινές έρευνες να μην κατέδειξαν κάτι σημαντικό, εκτός από ένα βράχο, καθώς λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών (έντονοι άνεμοι) που επικρατούσαν στο σημείο οι ερευνητικές ομάδες δεν είχαν καλή ορατότητα εντός της λίμνης, σήμερα θα επιχειρήσουν νέα κατάδυση, ούτως ώστε να αξιολογηθούν εκ νέου τα 3 σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί με την ελπίδα να βρεθεί και η τρίτη βαλίτσα με τη σορό της 29χρονης Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες.



Στα 5 ο αριθμός των πτωμάτων

Με την ανεύρεση σορού την Κυριακή (5/5), ο αριθμός των θυμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα πέντε. Πρόκειται για τη Μαρί Ρόους και την Αριάν Παλάνας (εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό), την Κάτχα Ανού (βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς) και τα δύο πτώματα από τις βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη, που δεν αποκλείεται να ανήκουν σε μάνα και κόρη.

Για συνεχή ενημέρωση στο SIGMALIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ