Η Πάφος δεν έχει αλλάξει πολύ… και μας αρέσει

Οι φωτογραφίες του Tommy Nilsson δείχνουν την Πάφο των 60s, η οποία όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς δεν έχει αλλάξει και τόσο!

Article featured image
Article featured image

Αυτό είναι που μας αρέσει στην Πάφο, για να λέμε την αλήθεια. Ότι παρά το πέρασμα των (τόσων) χρόνων, η πόλη χαρακτηρίζεται ακόμα από μια άγρια ομορφιά, από μια αγνότητα και από μια νοσταλγική διάθεση.

«Θα ακουστεί κλισέ, αλλά θα πω για την όμορφη ηρεμία που έχει ως πόλη η Πάφος, η οποία ακόμα δεν ‘ελαώθηκε’ όπως τις υπόλοιπες πόλεις» μας είχε πει πιο παλιά μια φίλη Παφίτισσα.

Αν το καλοσκεφτείς, κάθε φορά που κανονίζεις τις διακοπές σου, ή τουλάχιστον τις περισσότερες φορές που το κάνεις, σκέφτεσαι γραφικά σοκάκια, αρχιτεκτονική και αισθητική άλλων εποχών, ανέγγιχτες παραλίες, αυθεντικούς ανθρώπους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να διαφοροποιήσει την καθημερινότητά σου σε σχέση με το αστικό τοπίο της μεγαλούπολης που ζεις. Αλλιώς, γιατί να πας διακοπές; Είναι κανείς δηλαδή που θέλει να περάσει τις διακοπές του ανάμεσα σε ουρανοξύστες;

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αγαπάμε την Πάφο! Επειδή περισσότερο από μισό αιώνα μετά δεν έχει αλλάξει πολύ… και μας αρέσει.

Τις φωτογραφίες του Tommy Nilsson αναδημοσίευσε το Paphos Life, το οποίο μας έδωσε την άδεια για αναδημοσίευση στη CITY.

paphos 2.jpg

paphos 5.jpg

paphos 1.jpg

paphos 3.jpg

paphos 4.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ