«Η μουσική δεν έχει σύνορα ούτε είμαι παντρεμένη με καμία χώρα»

Η Κύπρια βραβευμένη rock star που αγάπησε η Αμερική, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο με την μπάντα της και μιλάει στη CITY για τη συνεργασία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, για τους στόχους της, αλλά και όλα όσα έχει καταφέρει σε μόλις δύο χρόνια.

Article featured image
Article featured image


Τη Narcissus ή κατά κόσμον Γεωργία Χατζηκωνσταντίνου τη γνωρίσαμε πρώτη φορά όταν με τους No Hugs, την ροκ μπάντα της, άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους ουσιαστικά βήματα στο χώρο της μουσικής και να δέχονται την αναγνώριση από το αμερικάνικο κοινό.

Από τότε έως σήμερα η Γεωργία μαζί με τους No Hugs, βραβεύτηκαν ως ένα από τα καλύτερα alternative bands της Μασαχουσέτης, κυκλοφόρησαν το δικό τους άλμπουμ, έκλεισαν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, έκανα δύο μεγάλα tour στη χώρα και πλέον μετρούν στο ενεργητικό τους δεκάδες επιτυχημένες εμφανίσεις.

Φέτος -για πρώτη φορά- οι No Hugs άφησαν για λίγο την Αμερική, για την Κύπρο, κλείνοντας μάλιστα 4 διαφορετικές εμφανίσεις, μία εξ αυτών στο πλευρό του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ.

Η Γεωργία Χατζηκωνσταντίνου, λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία, στις 4 Ιουλίου, μιλά στη CITY για όλα όσα έχουν συμβεί στην (επαγγελματική) ζωή της μέχρι σήμερα.

no-hugs2-Medium.jpg
Από την άφιξη της μπάντας στην Κύπρο


«Έχω αφάνταστη αγάπη και θαυμασμό για τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Λίνα Νικολακοπούλου, τον Νίκο Καρβέλα, την Αλίκη μου, τον Δημήτρη Χορν, την Μελίνα Μερκούρη. Η καλή μουσική σπάει όλες τις ταμπέλες και τα στερεότυπα», μας είχες πει στην πρώτη σου συνέντευξη στη CITY, ισχύει το ίδιο και για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του οποίου θα ανοίξεις τη συναυλία στις 4 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ;

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ο Έλληνας μπαμπάς της ροκ και ο απόλυτος ροκ σταρ. Είναι τιμή μας που προσκληθήκαμε από την ΕΔΟΝ και επιθυμώ αυτό το υπέροχο ραντεβού να ανανεώνεται κάθε χρόνο.



Από το 2017, που μιλήσαμε τελευταία φορά, έχουν συμβεί πολλά και ενδιαφέροντα. Θέλεις να μας πεις για όλα αυτά;

Αναμφίβολα ήταν 2 χρόνια γεμάτα ανατροπές. Το 2018 μας βρήκε στο 3ο μας tour, το οποίο άνοιξε θριαμβευτικά με το Vans Warped Tour και το τραγούδι που μας καθιέρωσε στην alternative σκηνή της Αμερικής το Your Satisfaction is Fake.

Όταν ο CEO του Vans Warped Tour, Kevin Lyman, μας έστειλε email και μας είπε ότι θέλει να συμμετάσχουμε στο τελευταίο Vans Warped Tour ένιωσα μεγάλο δέος και ήξερα ότι από εκεί θα άρχιζαν όλα τα φώτα να στρέφονται πάνω μας.

Έπειτα, τα Μουσικά Βραβεία Βοστώνης μας τίμησαν και βράβευσαν τους No Hugs ως ένα από τα 5 καλύτερα Alternative συγκροτήματα στη Μασαχουσέτη. Απ’ εκεί και πέρα, υπέγραψα συμβόλαιο με την AUDIX MICROPHONES USA με την οποία έχω το προσωπικό μου μοντέλο μικροφώνου το AUDIX VX5.

Ενώ τον Ιανουάριο του 2019 άρχισαν η συνομιλίες με την δισκογραφική Manic Kat Records με την οποία υπογράψαμε συμβόλαιο τον Φλεβάρη και έχουμε αρχίσει δουλειά για το νέο μας άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 και ονομάζεται In/Tension.

no-hugs1-Medium.jpg



Θα είναι γεμάτο ένταση και το νέο αυτό άλμπουμ;
Το In/Tension είναι μια alternative συλλογή δικών μας κομματιών, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 και θα περιέχει 6 τραγούδια τα οποία έχω γράψει εγώ σε ύφος ποπ/ροκ, ενώ το mixing/mastering υπογράφει ο engineer των My Chemical Romance και νικητής Grammy, John Naclerio.

Το άλμπουμ μπορεί να το κατεβάσει κάποιος από τώρα σαν digital download στο bit.ly/31ytkml

Εκτός, όμως, από την προώθηση και την καθιέρωση των No Hugs, ασχολείσαι παράλληλα και με τη διδασκαλία μουσικής σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες με αυτισμό. Πως προέκυψε όλο αυτό;

Αυτό ήρθε στη ζωή μου όπως όλα τα καλά πράγματα. Εντελώς τυχαία. Διδάσκω μουσική γενικά σε επαγγελματίες, κάνω masterclasses σε professional performers κ.α. Τα παιδιά με αυτισμό και motor disabilities είναι πανέξυπνα πλασματάκια, τα οποία έχουν δικαίωμα στη μουσική παιδεία. Πρέπει να υπάρχει υπομονή και να αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο για να αφουγκράζεσαι τις πραγματικές τους ανάγκες κατανοώντας παράλληλα και το πώς θα τους μεταφέρεις τις απαραίτητες γνώσεις. Νιώθω πολύ μεγάλη ταπεινότητα όταν διδάσκω αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Καθημερινά μου θυμίζουν ότι η μουσική υπάρχει για να ευφραίνει τις καρδιές μας και να μας καταλαγιάζει την ψυχή.

62175478_2273571229387144_5536589478816120832_n.jpg


Θα έλεγε κανείς ότι πλέον η ζωή σου είναι πλέον στην Αμερική, Το νιώθεις αυτό;
Η ζωή μου πάει πακέτο με τη μουσική μου και ανήκω μουσικά και πνευματικά στη Θεία ύπαρξη που ονομάζεται έμπνευση. Η μουσική δεν έχει σύνορα ούτε είμαι παντρεμένη με καμία χώρα.

Τι να περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε στην Κύπρο από του No Hugs;
Ένα υπέροχο σύμπλεγμα ελληνικού έντεχνου, με το δικό μας χαρακτήρα μαζί με διασκευές από τα 80’s και φυσικά τα κομμάτια μας από το άλμπουμ In/Tension. Για κάθε εμφάνιση ετοιμάσαμε διαφορετικό και ξεχωριστό πρόγραμμα. Για αυτό αξίζει κάποιος να μας παρακολουθήσει και στις 4 εμφανίσεις μας, καθώς καμία δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη ή την επόμενη.

image003-1-696x600.jpg
Η αφίσα της ευρωπαϊκής περιοδείας των No Hugs



Οι εμφανίσεις των No Hugs στην Κύπρο:

Στις 19 Ιουνίου, οι No Hugs εμφανίστηκαν στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Κατακλυσμού, στη Λάρνακα.

Στις 21 Ιουνίου, θα εμφανιστούν στη Μουσική Σκηνή Red.

Στις 4 Ιουλίου οι No Hugs ανοίγουν τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Παγκύπριο Φεστιβάλ ΕΔΟΝ, στην Πύλη Αμμοχώστου.

Στις 5 Ιουλίου οι No Hugs ετοιμάζουν ένα private Romantic Jazz set στο Βινύλιο, στη Λεμεσό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ