«Πρέπει να ξέρω ρωσικά ενώ είμαι Κύπρια και δουλεύω στον τόπο μου;»

Η viral ανάρτηση υπαλλήλου που προκάλεσε εθνικό πανικό!

Article featured image
Article featured image

Το θέμα της γλώσσας –κυρίως- σε χώρους εστίασης και φιλοξενίας έχει τεθεί ουκ ολίγες φορές ως πρόβλημα στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς πολλές επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν άτομα από άλλες χώρες –εκτός Ελλάδας και Κύπρου- δεν φροντίζουν να τους εκπαιδεύσουν στο κομμάτι της εκμάθησης της ελληνικής, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος, ο οποίος δεν γνωρίζει αγγλικά, να δυσκολεύεται να εξυπηρετηθεί.

Μια κατάσταση την οποία θέλησε να αλλάξει σχετική νομοθεσία της Βουλής, η οποία υποχρεώνει τους επιχειρηματίες να έχουν ως προαπαιτούμενο τη γνώση της ελληνικής, όταν προσλαμβάνουν άτομα από άλλες χώρες όπου δεν μιλούν τα ελληνικά ως μητρική.

Ωστόσο μία ανάρτηση που έγινε πρόσφατα στο δημοφιλές group «Πού Πήγαμε», ανέδειξε το ίδιο πρόβλημα από διαφορετική, όμως, σκοπιά.

Yπάλληλος γνωστής αλυσίδας, σε ανάρτησή της περιέγραψε ένα περιστατικό που βίωσε με Ρωσίδα πελάτισσα, η οποία είχε απαίτηση από την υπάλληλο, σύμφωνα με ;τα όσα περιγράφει η ανάρτηση, να της μιλάει μόνο στα ρωσικά, ενώ όπως φάνηκε στην πορεία γνώριζε αγγλικά.

Με την υπάλληλο να αναρωτιέται εάν θα έπρεπε να γνωρίζει ρωσικά για να ικανοποιεί τους πελάτες, δεκάδες χρήστες των Social Media, έσπευσαν να της απαντήσουν καθησυχάζοντάς της, καθώς το πρόβλημα όπως της έλεγαν δεν το είχε αυτή, αλλά η κυρία από τη Ρωσία.

Μάλιστα η συζήτηση γρήγορα πήρε άλλη τροπή, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ανήγαγαν την περίπτωση μιας αγενούς και απροσάρμοστης πελάτισσας, σε κοινωνικοπολιτικό ζήτημα γράφοντας μύδρους εναντίον της κυρίας και της χώρας της, για τις συμμαχίες που ανέπτυξαν με την Τουρκία, για τα ελληνικά τα οποία θα έπρεπε να διδάσκονται σε όλο τον κόσμο και όχι να παραγκωνίζονται και για τη εθνική μας υπόσταση η οποία πλήττεται καθημερινά.

Σαφώς και η υπάλληλος δεν ήταν υποχρεωμένη να γνωρίζει ρωσικά, ωστόσο το να αμφισβητείς την κοινή λογική, απλώς και μόνο επειδή μία πελάτισσα ήταν αγενής και υπερβολική, σύμφωνα με την περιγραφή είναι κάπως υπερβολικό.


Η ανάρτηση που προκάλεσε εθνικό πανικό:

anartisi.png

Και μερικά ενδεικτικά σχόλια:

sxolio.jpg

sxolio1.jpg

sxolio2.jpg

sxolio3.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ