Αν θέλεις να κάνεις γυμνισμό στην Κύπρο, ως τουρίστας, αυτές τις παραλίες θα βρεις online

Ζητήσαμε από άτομα που ζουν στο εξωτερικό να ψάξουν στο διαδίκτυο και να μας πουν ποιες είναι οι προτεινόμενες παραλίες για γυμνισμό στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Captain Barefoot


Όπως γράφαμε πίσω στο 2015 στη CITY, στην Κύπρο υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει τον «γυμνισμό», χαρακτηρίζοντας οποιαδήποτε δημόσια επίδειξη γυμνού ως προσβολή δημοσίας αιδούς η οποία τιμωρείται με επιβολή προστίμου και σύλληψης.

Κάτι που είναι λογικό, εάν αποφασίσεις να βγεις έξω στο δρόμο και να τρέξεις τσίτσιδος. Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια αντίληψη για το θέμα, και ειδικά στην περίπτωση που θα το κάνεις σε μία απόμερη ή ερημική παραλία που δεν σε βρίσκει ούτε ο Θεός, την ίδια ώρα που και οι υπόλοιποι λουόμενοι δίπλα σου, βρίσκονται στην ίδια γυμνή κατάσταση μαζί σου.

nak_0.jpg


Τι γίνεται, όμως, στην πράξη; Αυτό που συνήθως γίνεται στην Κύπρο, οι ανάγκες καλύπτονται αυτοβούλως και η νομοθεσία ενδεχομένως κάνει τα στραβά μάτια, αφού πέραν από τους ντόπιους που γουστάρουν να γίνονται ένα με τη φύση, ένα μεγάλο κομμάτι τουριστών που έρχονται στην Κύπρο είναι εξοικειωμένοι με τον γυμνισμό οπότε λογικό είναι να τον αναζητούν και στα ταξίδια τους.

Αν κάνεις μια μικρή έρευνα από Κύπρο στην Google για το ποιες είναι οι παραλίες γυμνιστών θα βρεις διάφορα άρθρα τα οποία κατά κύριο λόγο αναφέρονται στην έλλειψη καθορισμένων παραλιών για γυμνιστές στην Κύπρο και φυσικά στη νομοθεσία που απαγορεύει τον γυμνισμό. Αν, όμως, κάνεις την έρευνά σου από το εξωτερικό; Τότε τι αποτελέσματα θα βρεις;



Ζητήσαμε από φίλους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία και η Ρουμανία να κάνουν μια μικρή έρευνα για λογαριασμό της CITY και να μας πουν τι βρήκαν.

Enjoying Agios Georgos.jpg
capnbarefoot.info


Ελένη / Ρουμανία

Δεν βρήκα ιδιαίτερα αποτελέσματα που να με κατατοπίσουν σχετικά, εκτός από ένα που εξηγούσε πως ναι μεν στην Κύπρο είναι παράνομος ο γυμνισμός, αλλά υπάρχουν κάποιες παραλίες που μπορείς να κολυμπήσεις γυμνός αλλά με δικό σου ρίσκο είτε να σε συλλάβει η αστυνομία είτε να τραυματιστείς, αφού πρόκειται για απόμερες παραλίες και κάπως άγριες. Οι επιλογές που βρήκα ήταν μία παραλία στο Πισσούρι, την οποία για να προσεγγίσεις πρέπει είτε να πας κολυμπώντας είτε να σκαρφαλώσεις τους βράχους. Και μία δεύτερη στο Governor’s Beach, μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας, η οποία είναι κάπως πιο προσβάσιμη με τα πόδια, αλλά θα χρειαστείς GPS.



Μάριος / Αγγλία

Η αλήθεια είναι πως αντίστοιχη έρευνα είχα κάνει και όσο ήμουν στην Κύπρο, και τα αποτελέσματα που βρήκα τώρα από την Αγγλία, δεν διαφέρουν και πολύ. Τα περισσότερα άρθρα αναφέρονται στο γεγονός ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν νόμιμες παραλίες γυμνιστών, ενώ σε μερικά άρθρα προτείνουν μερικές παραλίες κατάλληλες για γυμνιστές, τις οποίες χαρακτηρίζουν και ως gay friendly. Αυτές που βρήκα είναι στη Λεμεσό, στο Πεντάκωμο και στο Πισσούρι, και μία παραλία στην Αγία Νάπα, κοντά στην παραλία Άμμος του Καμπούρη.

mageftika-plana-apo-to-iero-nisi-geronisos-me-kamera-drone-vinteo.jpg


Κωνσταντίνος / Γερμανία

Στους Γερμανούς αρέσει πολύ ο γυμνισμός και είναι γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις το θέτουν ως προϋπόθεση πριν επιλέξουν καλοκαιρινό προορισμό για διακοπές. Από τη Γερμανία αυτά που βρήκα για γυμνισμό στην Κύπρο είναι κάποια άρθρα που λένε ότι αν θες να κάνεις γυμνισμό στην Κύπρο πρέπει να έχεις βγάλει ειδικές δυνάμεις, εννοώντας τη δυσκολία στην πρόσβαση στις προτεινόμενες παραλίες γυμνιστών ενώ σε κάποια άρθρα σχολιάζουν το πόσο οπισθοδρομική κοινωνία είναι η κυπριακή με το να απαγορεύει στον κόσμο της να κολυμπάει γυμνός. Οι παραλίες που βρήκα ήταν δύο στη Λεμεσό (Πισσούρι και Governor’s Beach), μία στην Πάφο και συγκεκριμένα στην Πέγεια, σε ένα μικρό νησάκι τον Γερόνησο και μία στην Αγία Νάπα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ