6+1 κυπριακές παραλίες (ιδανικές) για το Instagram

Αν δεν το ανέβασες στο Instagram, είναι σαν να μη συνέβη ποτέ!

Article featured image
Article featured image

Άλλες πολυσύχναστες και άλλες απόμερες, όλες τους χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ομορφιά, κρυστάλλινα νερά και μοναδικά φυσικά τοπία που σε μαγνητίζουν με το που πατήσεις το πόδι σου στην άμμο.


Παραλίες που στην εποχή του Instagram έχουν αναδειχθεί με κάθε τρόπο και από κάθε γωνιά τους, αφού οι millennians τις φωτογραφίζουν ανελλιπώς. Είτε νωρίς το πρωί, είτε ντάλα μεσημέρι, είτε την ώρα που δύει ο ήλιος, κάθε ώρα έχει τη δική της χάρη και όλες μαζί συμπληρώνουν ένα μοναδικό καλοκαιρινό άλμπουμ για κάθε ταξιδιώτη που σέβεται τον social media εαυτό του.


Και παρότι υπάρχουν δεκάδες παραλίες που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν αυτό το αφιέρωμα, η CITY επέλεξε τις 7 πιο δημοφιλείς που το hashtag τους παίζει καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Instagram.


Μερικές από τις πιο πολυφωτογραφημένες κυπριακές παραλίες που οι χρήστες τις τιμούν συχνά, είναι ο Κόννος, το Fig Tree Bay, το Nissi Beach, η παραλία Μακένζυ η παραλία της Αγίας Θέκλας, αλλά και το Blue Lagoon στον Ακάμα



Konnos Bay / Αγία Νάπα

Ένας γραφικός κόλπος με χρυσαφένιες αμμουδιές και κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, ο οποίος καθορίζει τα σύνορα μεταξύ Αγίας Νάπας και Πρωτάρα. Η 200 μέτρων μήκους παραλία Κόννος, είναι μία από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού.





Fig Tree Bay / Πρωταράς

Μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κύπρου. Με τα καθαρά, ρηχά νερά της και τη ψιλή, χρυσή της άμμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους και στους ξένους τουρίστες κι έχει ψηφιστεί στο Trip Advisor ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Είναι διαπιστευμένη με τη «Γαλάζια Σημαία» για την εξαιρετική ποιότητα των νερών της.

View this post on Instagram

Fig tree bay💙#cyprus#beach#relax

A post shared by Лариса Лобанова (@llarisa_photographer) on

View this post on Instagram

Отпуск, лето, море, пляж.

A post shared by Alexander (@jhadavin) on

View this post on Instagram

Oceanholic

A post shared by Βικτώρια Μύρτου (@victoriamirtou) on






Ayia Thekla Beach / Αγία Νάπα

Η μήκους 300 μέτρων παραλία της Αγίας Θέκλας, που βρίσκεται 6.5 χλμ. δυτικά του κέντρου του δημοφιλούς θέρετρου της Αγίας Νάπας, είναι μια όμορφη παράκτια λωρίδα εντός της προστατευόμενης ζώνης του δικτύου NATURA 2000.

Αμμώδης παραλία, έχει βραχώδη βυθό καλυμμένο με ψιλή, χρυσή άμμο, ενώ τα κρυστάλλινα νερά της είναι σχετικά ήρεμα.


View this post on Instagram

#cyprus #ayiatheklabeach #summer #holidays

A post shared by antonia georgiou (@antonianutreatmed) on






Nissi Beach / Αγία Νάπα

Το θέαμα είναι μαγικό σε αυτή την παραλία-στολίδι. Στο δυτικό της σημείο υπάρχει ένα νησάκι το οποίο ενώνεται με την παραλία μέσω αμμολωρίδων με εναπόθεση άμμου δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα. Η εναπόθεση πραγματοποιήθηκε λόγω του μικρού βάθους των νερών και της δράσης των θαλάσσιων ρευμάτων.







Mackenzie Beach / Λάρνακα

Η ονομασία της παραλίας προήλθε από ένα Σκοτσέζο μόνιμο κάτοικο της Λάρνακας, με το όνομα McKenzie , ο οποίος είχε στήσει στην παραλία ένα πρόχειρο υποστατικό για ιδιωτική χρήση. Όταν λοιπόν οι Λαρνακείς ήθελαν να πάνε για μπάνιο στην συγκεκριμένη παραλία έλεγαν «Πάμε στου Μακένζυ». Έτσι από τότε το όνομα Μακένζυ αποτελεί τοπωνύμιο.

View this post on Instagram

Неравнодушие 😇 ⠀ Ещё один плюс для меня в #wwpcapital-здесь нет равнодушных🙌🏼 ⠀ Каждое воскресенье в одном из наших чатов день тишины, по причине того, что есть добрая воскресная традиция-командой участвовать в благотворительности🙏🏼 ⠀ @protsenko_rom скидывает проверенную информацию о людях (животных) кому нужна помощь и все желающие могут поучаствовать... ⠀ Равнодушных здесь не остаётся, ведь даже 10 рублей, если это массово (а у нас это ооооочень массовый процесс, уж поверьте😅) помогают многим болеющим людям исцелиться или хотя бы улучшить качество жизни болеющего 😔 ⠀ Очень хочется всегда почувствовать себя причастным к чему-то хорошему, к помощи нуждающихся и поэтому каждое воскресенье мы вместе с Мишей @misterito тоже не остаёмся в стороне... ⠀ И я решила транслировать эту воскресную традицию в свой Инст, ведь я верю, что на меня подписаны только неравнодушные 💓 ⠀ Листай карусель и смотри, кому помогаем сегодня, в личку могу прислать номер карты, куда скидываем благотворительные деньги, чтоб вы могли в приложении просто «копировать-вставить»☺️ ⠀ Всех заранее благодарю и пусть в ваших домах будет только здоровье и счастье 😍 ⠀ P.S и всегда помни, добро возвращается тебе втройне!...

A post shared by Мария Титова (@martito20_04) on





Blue Lagoon/ Ακάμας

Εντός της προστατευόμενης περιοχής του Ακάμα, η παραλία Blue Lagoon τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς σε ντόπιους και τουρίστες, οι οποίοι την προσεγγίζουν με πλοιαράκια της γραμμής για να απολαύσουν το εκπληκτικό φυσικό τοπίο, και να κάνουν βουτιά σε μία από τις πιο κρυστάλλινες θάλασσες του τόπου.





Lady's Mile/ Λεμεσός

Αν αναρωτιέσαι που στη Λεμεσό θα βρεις παραλία με χρυσή άμμο, και υπέροχα κρυστάλλινα νερά, τότε πρέπει να ξέρεις πως το Lady's Mile είναι ο προορισμός που ψάχνεις. Μπορεί, πλέον, να είναι πολυσύχναστη παραλία, ωστόσο ακόμη μπορείς να βρεις τα απόμερα σημεία που θα χαλαρώσεις μακριά από το πλήθος και θα απολαύσεις το μπάνιο σου μακριά από τη βαβούρα των beach bars. Έχε υπόψη πως τα νερά στο Lady's Mile, είναι πιο ψυχρά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ