8 πολύ κλισέ πράγματα που κάνει κάθε τουρίστας που επισκέπτεται την Κύπρο

Γιατί ο ήλιος, η θάλασσα, ο παραδοσιακός χορός με τα ποτήρια στο κεφάλι και η βόλτα στο λιμανάκι της Πάφου θα είναι πάντα τα δικά μας best sellers.

8 πολύ κλισέ πράγματα που κάνει κάθε τουρίστας που επισκέπτεται την Κύπρο

Γιατί ο ήλιος, η θάλασσα, ο παραδοσιακός χορός με τα ποτήρια στο κεφάλι και η βόλτα στο λιμανάκι της Πάφου θα είναι πάντα τα δικά μας best sellers.

Article featured image
Article featured image

Όταν πριν από αρκετές δεκαετίες, όταν η Κύπρος έγινε ανεξάρτητη δημοκρατία και ξεκινούσε την τουριστική της πορεία προσπάθησε να πουλήσει στους ευρωπαίους και άλλους εν δυνάμει τουρίστες αυτό που δεν είχαν. Τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλό και πλούσιο φαγητό, την αλέγκρα παράδοση με τους χορούς και την έξω καρδιά διασκέδαση και φυσικά την μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό που βρίσκεται σε κάθε γωνιά τούτου του τόπου.

Και οι ξένοι ψήθηκαν και άρχισαν να βάζουν την Κύπρο στο χάρτη των προορισμών τους δημιουργώντας έτσι, την πιο βαριά μέχρι και σήμερα βιομηχανία της Κύπρου, την τουριστική.

Οι δεκαετίες πέρασαν, η Κύπρος από ένα γραφικό νησί στην άκρη της Μεσογείου έγινε μία ευρωπαϊκή χώρα που προσπαθεί να δυτικοποιηθεί κάθε μέρα και πιο πολύ και οι τουρίστες πλέον όταν έρχονται στην Κύπρο έχουν την ευκαιρία να γευτούν ένα πιο upgraded τουριστικό προϊόν βασισμένο στη λογική του all inclusive και της πολυτέλειας.

Παρόλα αυτά και παρά τις εμφανείς αλλαγές που έχει υποστεί το κυπριακό τουριστικό προϊόν, υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς που παραμένουν έως και σήμερα στο top ten της λίστας κάθε τουρίστα που επισκέπτεται το νησί.

Η CITY, έπειτα από μία μικρή έρευνα, συνέλεξε τα 8 πιο κλισέ πράγματα που κάνει ένας τουρίστας που επισκέπτεται την Κύπρο για τις διακοπές του και σας τα παραθέτει πιο κάτω!


Βόλτα στο λιμανάκι της Πάφου και στο Κάστρο

maxresdefault.jpg

Με την ευρύτερη επαρχία Πάφου να αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς –ντόπιων και ξένων- το καλοκαίρι αναμφίβολα είναι η εποχή της.

Αν βρεθείς εκεί κάποιον από τους καλοκαιρινούς μήνες λοιπόν και τύχει να περάσεις από το γραφικό της λιμανάκι, μέχρι και το κάστρο, θα νιώσεις πώς όλος ο τουρισμός της Κύπρου βρίσκεται εκεί και βολτάρει.

Πέραν από την κλασσική βόλτα στο σημείο, ο τουρίστας μπορεί να ζήσει παράλληλα και άλλες κλισεδιές, όπως την αγορά τοπικών σουβενίρ από τα τουριστικά καταστήματα, την προσπάθεια των κραχτών από τα μαγαζιά για να τους καθίσουν σε τραπέζι με το ζόρι και τους διάφορους πλανόδιους πωλητές που προσπαθούν να τους πουλήσουν την πραμάτεια τους.




«Πάψε να ζεις με τις μαϊμούδες, πάμε μαζί στις Φοινικούδες»

IMG_20171022_155750890_HDR.jpg

Με δάνειο το στίχο από το γνωστό άσμα του Σταύρου Χατζησάββα, το οποίο άνετα θα μπορούσε να παίζει ως soundtrack από τα μεγάφωνα σε όλο τον πεζόδρομο των Φοινικούδων, προχωράμε στην επόμενη κλισέ επιλογή των τουριστών, που είναι φυσικά βόλτα από τον παραλιακό της Λάρνακας, τις γνωστές Φοινικούδες. Καθόλου άδικα βεβαίως, καθώς εκεί θα βρεις πληθώρα εστιατορίων, οργανωμένες παραλίες και άλλες επιχειρήσεις που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.




Φαγητό σε κυπριακή ταβέρνα με φολκλόρ show

demokritos-tavern.jpg

Αγαπάμε την κυπριακή παράδοση και την ακολουθούμε, αλλά είναι γεγονός ότι έχουμε κουραστεί να βλέπουμε ταβέρνες που θέλουν να προσελκύσουν τουρίστες να ντύνουν βρακάδες και να τους βάζουν να χορεύουν το χορό της τατσιάς και του ποτηριού. Η κυπριακή παράδοση είναι πολύ πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα απ’ αυτό! No offence.




Στην πλατεία (με τα club) της Αγίας Νάπας

maxresdefault (1).jpg

Θα μου πείτε, κάποιοι έρχονται στην Κύπρο αποκλειστικά για να ζήσουν αυτή την εμπειρία και το σεβόμαστε, αλλά ακόμη και να μην έχει έρθει κάποιος τουρίστας για να ξεσαλώσει, όλοι θα περάσουν από την περιοχή για να δουν τι είναι αυτό το περιβόητο F#$%n Ayia Napa.




Φωτογραφίες στην αλυκή της Λάρνακας

saltlakes-864x554.jpg

Κι αν έχει και φλαμίνγκο ακόμη καλύτερα. Αν είσαι τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του, ένα πέρασμα από την αλυκή της Λάρνακας θα το κάνεις για να φωτογραφίσεις το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή με φόντο την γεμάτη αλάτι λευκή λίμνη της πόλης του Ζήνωνα.




Στο Fig Tree και στο Nissi Beach

157628-fig-tree-bay-beach-ranked-worlds-20th-most-popular-beach_orig.jpg

Εδώ δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις, αφού κάθε καλοκαίρι οι δύο αυτές παραλίες μοιάζουν με αποικίες ξένων ευρωπαϊκών χωρών. Αναμφίβολα και οι δύο αυτές παραλίες χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ομορφιά και ζεστά, κρυστάλλινα νερά, αλλά είναι τόσο πολυσύχναστες που αν δεν κάνεις κράτηση από την προηγούμενη ημέρα, ζήτημα είναι εάν θα βρεις άμμο να απλώσεις την πετσέτα σου. Για ξαπλώστρα ούτε συζήτηση.




Στις PUB για καραόκε

bar.jpg

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να φεύγει ένας Βρετανός από τη χώρα του για να ταξιδέψει στην Κύπρο και τα βράδια του να τα περνάει σε αγγλικές pub με 80s αισθητική πίνοντας αμφιβόλου ποιότητας μπίρες και τραγουδώντας ξενέρωτα αγγλικά τραγούδια. Κι όμως, οι Pub της Πάφου και της Ελ. επαρχίας Αμμοχώστου είναι full house κάθε καλοκαίρι!




Στην πλατεία του Κάστρου και πέριξ!

medieval-castle-limassol-square-restaurant-cafes.jpg

Παρότι μετά την λειτουργία της μαρίνας Λεμεσού και του Παλιού Λιμανιού μεγάλο μέρος των τουριστών της Λεμεσού το περνάνε εκεί, το κάστρο της πόλης και πέριξ, κρατάνε τα σκήπτρα στα πράγματα που πρέπει να δει κάποιος τουρίστας που θα επισκεφθεί την πόλη, μαζί με μία βουτιά στην Ακτή Ολυμπίων.



Σίγουρα έχουμε αφήσει πολλά πίσω αφού τα τουριστικά κλισέ δεν κλείνουν τόσο απλά. Αν έχετε κι άλλα υπόψη, που μας έχουν διαφύγει, στείλτε τις δικές σας προτάσεις στο info@city.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ