Ο Κυριάκος, η Αλίκη και ο Γιάννης φέτος δεν πήραν δώρα στα γενέθλιά τους

Αντιθέτως, μάλιστα, έδωσαν.

Article featured image
Article featured image

Με την κίνησή τους να ζητήσουν από τους διαδικτυακούς φίλους τους να κάνουν μια προσφορά για έναν κοινωφελή σκοπό, κατάφεραν να βάλουν το λιθαράκι τους έτσι ώστε να γίνει καλύτερος ο κόσμος που ζούμε.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τον στίχο του Μόντη που λέει πόσο «περίεργο πράγμα είναι η καρδιά, αφού όσο τη σπαταλάς τόσο περισσότερη έχεις», ζήτησαν για τα φετινά τους γενέθλια να μην τους στείλουν δώρα και ευχές αλλά χρήματα (μέσω Facebook), έτσι ώστε να κάνουν χαρούμενα κάποια παιδιά, όχι κατ’ ανάγκη γνωστά τους.

Ο Κυριάκος που υλοποίησε συνολικά εφτά πρότζεκτ για αγορά σχολικού εξοπλισμού για παιδιά στην Κένυα, η Αλίκη που μάζεψε χρήματα για άτομα με αυτισμό και ο Γιάννης που συνείσφερε στην προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για αντιμετώπιση της μάστιγας της πείνας, μιλούν στη CITY για την αβάσταχτη χαρά του να δίνεις και όχι να παίρνεις.



ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

kyriacos - kenya 2.jpg

Η ανταπόκριση από φίλους και άγνωστους, ξεπέρασε κάθε ακραία προσδοκία. Εντός 48 ωρών ο αρχικός στόχος του εράνου είχε ξεπεραστεί. Οι δωρεές συνεχίστηκαν για σχεδόν δύο μήνες.

Πού;

Τα λεφτά του εράνου ήταν για την ενίσχυση ενός προσωπικού πρότζεκτ που αφορούσε την αγορά σχολικών προμηθειών για τη στήριξη ενός δημοτικού σχολείου στην Κένυα, όπου πήγα ως εθελοντής τον Ιούλιο του '19. Τελικά, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης από φίλους, άλλα έξι προσωπικά πρότζεκτς δημιουργήθηκαν και ολοκληρώθηκαν που συνέβαλαν στη συνολική αναβάθμιση του σχολείου (δημιουργία βιβλιοθήκης, αγορά σχολικών βιβλίων, σύστημα πόσιμου νερού, μαυροπίνακες, ιατρική περίθαλψη μαθητών, εγκατάσταση ηλεκτρισμoύ, κάλυψη σχολικών διδάκτρων).

kyriacos -kenya.jpg

Πόσα;

Μάζεψα 2300 ευρώ από 93 δωρητές, 764% πάνω από τον αρχικό στόχο των 300 ευρώ. Η ανταπόκριση από φίλους και άγνωστους, ξεπέρασε κάθε ακραία προσδοκία. Εντός 48 ωρών ο αρχικός στόχος του εράνου είχε ξεπεραστεί. Οι δωρεές συνεχίστηκαν για σχεδόν δύο μήνες.

Γιατί επέλεξες να κάνεις αυτή την κίνηση;

Η απουσία από την καθημερινότητα μου μιας ουσιαστικής, θετικής επίδρασης στις ζωές εκείνων που την χρειάζονται περισσότερο, με έσπρωξε προς τον εθελοντισμό. Η προσωπική μου πρόκληση στο να παρέχω την μέγιστη βοήθεια προς το σχολείο, τους δασκάλους και τους μαθητές, με οδήγησε στο να ξεκινήσω τον έρανο.


ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ




ΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΙΩΤΟΥ

aliki ka 1.jpg

Έβαλα στόχο €200 και προς έκπληξή μου τα ξεπέρασα πριν προλάβω καν να βάλω εγώ λεφτά.

Πού;

Επέλεξα τον οργανισμό Autism Speaks, επειδή γνωρίζω προσωπικά πολλά άτομα με αυτισμό, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Πόσα;

Έβαλα στόχο €200 και προς έκπληξή μου τα ξεπέρασα πριν προλάβω καν να βάλω εγώ λεφτά. Η αλήθεια είναι πως εκπλάγηκα, αφού δεν το περίμενα. Ήταν και λίγο συγκινητικό όλο αυτό.

Γιατί επέλεξες να κάνεις αυτή την κίνηση;

Γνωρίζοντας ότι στην Κύπρο δεν παρέχεται βοήθεια στους Συνδέσμους, αλλά και ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα, όπου τους έδιωξαν από ένα οίκημα επειδή δεν είχαν να πληρώσουν, αποφάσισα να προσφέρω σε αυτά τα άτομα.


ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ




ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΕΒΗΣ

petevis - food.jpg

Είμαι πολύ τυχερός που γεννήθηκα σε ένα σημείο του πλανήτη που τα βασικά για τη διαβίωση είναι αυτονόητα.

Πού;

Επέλεξα το World Food Program, είναι ένα πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών που συγκεντρώνει χρήματα για αντιμετώπιση της μάστιγας της πείνας, στις χώρες του τρίτου κόσμου και σε μέρη που ο πληθυσμός τους υποφέρει από τα αποτελέσματα πολεμικών συγκρούσεων. Είχα κατεβάσει πριν λίγα χρόνια και την mobile εφαρμογή του προγράμματος, το Share The Meal, συνειδητοποίησα πως είμαι πολύ τυχερός που γεννήθηκα σε ένα σημείο του πλανήτη που τα βασικά για τη διαβίωση είναι αυτονόητα. Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα στον κόσμο. Δεν απολαμβάνουν όλοι όσα εμείς. Έχουμε σημαντικά θέματα να λύσουμε -και να κλείσουμε- παγκοσμίως για να προχωρήσουμε στα επόμενα, και το να έχουν όλοι ένα πιάτο φαΐ κάθε μέρα στο τραπέζι τους είναι ένα από αυτά. Για εμένα, το πιο σημαντικό.

Πόσα;

Μάζεψα €100 πέρυσι, όχι πολύ κοντά στον στόχο που είχα θέσει (€200) που ίσως ήταν και φιλόδοξος, για ένα feature που είχε μόλις εμφανιστεί και εύκολα θα μπορούσε κανείς να το αντιμετωπίσει με δυσπιστία. Φέτος, νομίζω θα πάμε λίγο καλύτερα.

Γιατί επέλεξες να κάνεις αυτή την κίνηση;

Εμφανίστηκε πριν ένα περίπου χρόνο στα notifications μου, δε το είχα ξαναδεί και μου κίνησε την περιέργεια. Αποφάσισα να το δοκιμάσω, ώστε να δω αν μπορούσα να κινητοποιήσω έναν μεγαλύτερο αριθμό φίλων, των διαδικτυακών και αυτών που έχουμε χάσει μεν επαφή αλλά έχουμε περάσει και 5 πράγματα μαζί, γύρω από αυτόν τον σκοπό. Ήταν μια καλή ευκαιρία και μια αφορμή, ώστε να χρησιμοποιήσω ένα κοινωνικό εργαλείο για καλό και να κάνω στα γενέθλια μου κάτι λίγο πιο σημαντικό κι ωραίο.


ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ