Οι τελευταίες προβολές και το πάρτι λήξης του 14oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Έπειτα από μία ολόκληρη εβδομάδα προβολών ντοκιμαντέρ, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού ολοκληρώνεται την Πέμπτη 8 Αυγούστου, με τις τελευταίες προβολές και φυσικά, το καθιερωμένο πάρτι λήξης.

Article featured image
Article featured image

Η φετινή 14η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με πολλές από τις προβολές να είναι sold out, ενώ περισσότεροι από τρεις χιλιάδες θεατές έσπευσαν στην κινηματογραφική αίθουσα που στήθηκε στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, για να απολαύσουν βραβευμένα ντοκιμαντέρ από τον διεθνή και τον κυπριακό κινηματογράφο.


DSC_4030.jpg


Οι τελευταίες προβολές

Κατά την τελευταία φεστιβαλική βραδιά, θα προβληθούν δύο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ.

18:30 Three Identical Strangers, Σκηνοθεσία: Tim Wardle

Η καθηλωτική ιστορία τριών αντρών που ανακαλύπτουν τυχαία, στην ηλικία των 19 ετών, ότι είναι μονοζυγωτικά τρίδυμα που χωρίστηκαν στη γέννα. Η ταινία κατέκτησε - ανάμεσα σε άλλα - το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο περσινό φεστιβάλ Sundance.

20:30 What is Democracy?, Σκηνοθεσία: Astra Taylor

Με τη συμμετοχή ενός πλούσιου καστ, το ντοκιμαντέρ What Is Democracy? συνδέει το παρελθόν με το παρόν, το συναίσθημα με τη λογική, το προσωπικό με το πολιτικό, για να προκαλέσει και να εμπνεύσει. Εάν θέλουμε να ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας, πρέπει πρωτίστως να αναρωτηθούμε τι ακριβώς σημαίνει η λέξη αυτή.

DSC_3876.jpg


ΠΑΡΤΙ Λήξης

Μετά από τις προβολές, το Φεστιβάλ καλεί όλους στο καθιερωμένο πάρτι λήξης που θα στηθεί στον χώρο του Φεστιβάλ.


DSC_4052.jpg


Το πρόγραμμα προβολών είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy.

Eίσοδος: €2 ανά ταινία

Εισιτήρια διατίθενται μόνο στην είσοδο | Tickets at the door

Υπότιτλοι: Eλληνικοί + Αγγλικοί σε όλες τις ταινίες

Για περισσότερες πληροφορίες: Tηλέφωνο 99 517 910, e-mail: lemesosdocs@gmail.com, www.filmfestival.com.cy, instagram "@lemesosdocfest", και στο Facebook: “Lemesos International Documentary Festival”.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το Φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

Χορηγοί Επικοινωνίας: CITY, Ρ.Ι.Κ., Russian Wave


DSC_9949.jpg


Στηρίζουν: CARDET, Αντιπροσωπεία στην Κύπρο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ινστιτούτο Γκαίτε, Πρεσβεία Ολλανδίας, Πρεσβεία Αυστρίας, Πρεσβεία Σουηδίας, Κέντρο Φωτογραφίας 6x6, Ένωση Συντακτών Κύπρου, Κίνηση Αρχιτεκτόνων Λεμεσού, Media What

Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro, Rolling Cinema

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ