Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στα σχολικά κυλικεία

Λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πολλά από τα κυλικεία των σχολείων εμφανίζονται και πάλι προβληματικά.

Article featured image
Article featured image

Ένα θέμα το οποίο συζητιέται για χρόνια, αλλά κανείς δεν φαίνεται να αναλαμβάνει ουσιαστική δράση για την καταπολέμησή του, είναι η ατασθαλίες των σχολικών κυλικείων, τα οποία επανειλημμένα παραβιάζουν τους όρους και τους κανονισμούς, προχωρώντας σε μη επιτρεπτές ενέργειες.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος προχώρησε σε ελέγχους και αξιολογήσεις 162 κυλικείων για τη σχολική χρονιά 2018-2019, εξάγοντας τις πιο κάτω παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με τον ΚΣΚ, οι μαθητές δεν φαίνεται να γνώριζαν ικανοποιητικά τις εγκεκριμένες τιμές και τα είδη του εγκεκριμένου καταλόγου, ενώ πολλά προϊόντα προσφέρονταν σε ψηλότερες τιμές από τις εγκεκριμένες.

Παράλληλα στους καταλόγους βρέθηκαν να πωλούνται μη εγκεκριμένα προϊόντα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κατασκευάζονταν σάντουιτς εκτός προδιαγραφών σε περιεχόμενο ή βάρος.

Όπως τονίζει ο ΚΣΚ, από τον έλεγχο δεν φάνηκε να έγιναν εκπαιδεύσεις των υπευθύνων των κυλικείων από το Υπουργείο Υγείας, όπως προνοεί η νομοθεσία, με τις σχολικές εφορίες να επιδεικνύουν υπερβολική ανοχή σε διαχρονικές παραβάσεις ειδών και τιμών τιμοκαταλόγου.

Τέλος ο ΚΣΚ ξεκαθαρίζει πως οι 162 έλεγχοι που διενεργήθηκαν είναι μόλις ένα μικρό μέρος από όσους κανονικά θα έπρεπε να συμμετέχει ένεκα της απουσίας οικονομικών πόρων του Συνδέσμου.

Ανακοίνωση ΚΣΚ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ