«Πρόσφατα τακτοποιούσα τα αντικείμενά μου σε κουτιά για να μετακομίσω...»

«Εκεί ήταν που ανακάλυψα κάτι που είχα ξεχάσει για καιρό…».

Article featured image
Article featured image

Πρόσφατα τακτοποιούσα τα αντικείμενά μου σε κουτιά για να μπορέσω να μετακομίσω.

Καθώς καθάριζα το γραφείο, άνοιξα το συρτάρι και έβγαλα ένα χαρτί που είχε γραμμένο με μαύρα γράμματα: Οι στόχοι της χρονιάς 2017. Δυο χρόνια πριν, είχα γράψει σε αυτό το χαρτί τι ήθελα να πετύχω για τον επόμενο χρόνο. Το διάβασα για να θυμηθώ τι έγραψα, αλλά και γιατί είχα την περιέργεια να δω πώς σκεφτόμουν τότε. Εξεπλάγην ευχάριστα, όταν διαπίστωσα πως τα περισσότερα είχαν πραγματοποιηθεί, εκτός από κάποια που δεν με εκφράζουν πλέον σαν επιλογές.

Για φαντάσου πόση δύναμη έχει η συνειδητή επιλογή της πορείας κάποιου, οι στόχοι που θέτει. Μέσα σε δύο χρόνια είχα καταφέρει να δημιουργήσω την πορεία που είχα επιλέξει ακόμα και στα πιο μικρά σημεία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορείς να δημιουργήσεις τα όνειρα σου βήμα-βήμα. Δεν πρόκειται για κάτι επιστημονικό, παρά για μια διαδικασία που χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο.


Η ξεκάθαρη στοχοθέτηση μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να επιλέξεις το δρόμο σου σε αυτή τη ζωή. Ένας στόχος για ένα συγκεκριμένο θέμα μπορεί να αλλάξει θετικά κι άλλα κομμάτια της ζωής σου.


Για παράδειγμα, τον τελευταίο χρόνο έχω ξεκινήσει αναρρίχηση. Ένας στόχος που είχα θέσει τότε, ήταν να μπορώ να σκαρφαλώνω σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, πριν πάω στο αναρριχητικό μου ταξίδι. Και ενώ ο στόχος μου αφορούσε ένα θέμα, παράλληλα άγγιζε διάφορα κομμάτια της ζωής μου, όπως η τακτική γυμναστική, η διατροφή, η οργάνωση και η συγκέντρωση. Δηλαδή, μέσα από ένα απλό στόχο είχε χτιστεί μια αλυσίδα από συμπεριφορές που με έφεραν πιο κοντά τόσο στον εαυτό μου όσο και στον απώτερο μου στόχο, την αναρρίχηση.


Μέσα από τους στόχους μπορείς να δεις που βρίσκεσαι και που θέλεις να κατευθυνθείς. Όπως στο παράδειγμα που είχα δώσει (με το συρτάρι). Στην αρχή είχα τη δυνατότητα να θέσω μια πορεία και να δω μέχρι που έχω φτάσει. Θα μπορούσα δηλαδή να πάρω μια ανατροφοδότηση για το μέχρι που έχω φτάσει και αν ακόμα θέλω να φτάσω στους συγκεκριμένους στόχους. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, είναι χρήσιμο να επιστρέφεις πίσω και να αναθεωρείς την πορεία σου, έτσι ώστε να κάνεις πράγματα που σε εκφράζουν.


Η ευτυχία σου είναι ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να αυξηθεί σε αυτή την περίπτωση. Οι στόχοι μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις το νόημα που ψάχνεις, έτσι ώστε να δημιουργήσεις τη δράση στη ζωή σου. Εφόσον τίποτα δεν έχει νόημα μέχρι να του το δώσεις εσύ, θα μπορέσεις εσύ να επιλέξεις το όραμά σου. Αυτή η διαδικασία φέρνει το όραμα σου πιο κοντά στην παρούσα κατάσταση, έτσι ώστε να γίνεται πιο εφικτό.



66760796_2030874543876055_845500454367395840_n.jpg


Η Άννα Μιχαήλ MSc, CPC, EL-MP είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (Life Coach) και

Ιδρύτρια του Mind-Set.life. Στις 21 Σεπτεμβρίου, η κα Μιχαήλ διοργανώνει δωρεάν εργαστήριο για άτομα που θέλουν να θέσουν τους στόχους τους για αυτή τη χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς την βρεις στο 99295550 ή να επικοινωνήσεις στο anna@mind-set.life.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ