Τι γνωρίζεις για το «εκδικητικό πορνό»;

Ένα φαινόμενο, που το τελευταίο διάστημα έχει κατακλύσει τις σελίδες ερωτικών ταινιών, παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις.

Article featured image
Article featured image

Σε μάστιγα φαίνεται να εξελίσσεται το «revenge porn», στους διαδικτυακούς κόλπους, με τις δημοφιλείς ιστοσελίδες ερωτικών ταινιών να πλουτίζουν από αυτή την εξωφρενική τακτική –κυρίως- ανδρών, να ανεβάζουν βίντεο με ερωτικές περιπτύξεις με τις πρώην συντρόφους τους, με σκοπό να τις εκθέσουν ή καλύτερα να τις εκδικηθούν επειδή τους χώρισαν.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το BBC τα κέρδη από την προβολή τέτοιων βίντεο είναι τέτοια, που οι πλατφόρμες όπως το PornHub, αρνούνται να τα αφαιρέσουν από τη σελίδα τους το προσβλητικό αυτό περιεχόμενο, έστω και αν δέχονται διάφορες καταγγελίες από γυναίκες που βλέπουν τον εαυτό τους να εκτίθεται στο διαδίκτυο χωρίς τη θέλησή τους.

Η καμπάνια #NotYourPorn ασχολείται με αυτό ακριβώς το θέμα, ενώ τονίζει πως τέτοιο περιεχόμενο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της διάσημης ιστοσελίδας, την εταιρεία MindGeek, να αποκομίζει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις. Το Pornhub από την πλευρά του είπε ότι καταδικάζει απερίφραστα την «πορνογραφία εκδίκησης» και δεσμεύτηκε πως θα λάβει μέτρα ενάντια στην τακτική.

Η Σόφι, όπως αναφέρει το BBC σε σχετικό άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι μια γυναίκα που δήλωσε πως αισθάνεται «βαθιά προσβεβλημένη», αφότου ένα βίντεο με… πρωταγωνίστρια την ίδια, κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο. Το Pornhub ωστόσο ισχυρίζεται ότι, ανατρέχοντας στα αρχεία του, δεν κατάφερε να βρει κανένα μήνυμα (mail) της Σόφι, με το οποίο να ζητάει να αποσυρθούν τα βίντεο, ενώ τώρα επικοινώνησαν μαζί της, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.

Η Κέιτ Άιζακς, μέλος της καμπάνιας #NotYourPorn, δήλωσε ότι η πορνογραφική εκδίκηση συχνά χαρακτηρίζεται στο Pornhub ως «ερασιτεχνικό ή εγχώριο περιεχόμενο». Πρόκειται για δύο δημοφιλείς όρους αναζήτησης για τα βίντεο, που καθιστούν τον ιστότοπο… πόλο έλξης για τους διαφημιζόμενους. Η ιστοσελίδα σκοπεύει ωστόσο να κινηθεί άμεσα, όπως λέει, ώστε αντίστοιχο περιεχόμενο να διαγράφεται.

Η Σόφι ανέφερε ακόμη ότι, όταν ανακαλύφθηκαν τα βίντεό της, εκείνη είχε ξεκινήσει μια νέα σχέση, η οποία επηρεάστηκε από τις αποκαλύψεις. Όπως λέει, οι φίλοι του νέου συντρόφου της «του έκαναν πλάκα» με αφορμή το υλικό. Είπε ακόμη ότι έχει μια έφηβη κόρη, η οποία σταμάτησε να συμπεριφέρεται το ίδιο, από την στιγμή που είδε τη μητέρα της σε… στενές σεξουαλικές επαφές στο Διαδίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ