Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη σημερινή διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή

Τι θα γίνει με τους μαθητές που αποφασίσουν να παρευρεθούν στην πορεία.

Article featured image
Article featured image

Σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, πολίτες της Κύπρου μαζί με πολίτες 110+ χωρών ξεσηκώνονται ξανά απαιτώντας κλιματική δικαιοσύνη.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν αποτελεί πλέον μόνο μια μελλοντική απειλή, το κλίμα αλλάζει και οι επιπτώσεις αυτού του φαινομένου έχουν γίνει αισθητές αυτό το καλοκαίρι. Τον περασμένο Μάιο, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Κύπρο έχουν σπάσει το ρεκόρ 3 φορές.

Η διαμαρτυρία οργανώνεται από το «Youth for Climate Cyprus», μια ανεξάρτητη ομάδα από νέους ενεργούς πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον τους, καθώς και το μέλλον του πλανήτη μας.

Η διαδήλωση θα ξεκινήσει από την Βουλή των Αντιπροσώπων στις 10:00 το πρωί και θα τερματίσει στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, στη Λευκωσία στις 12:00 το μεσημέρι.

Τη διαδήλωση στηρίζει έμπρακτα και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο ενημέρωσε όλα τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης πως όποιοι μαθητές/ριες θελήσουν να παρευρεθούν στη διαδήλωση, αφού παρουσιάσουν πιστοποιητικό βεβαίωσης υπογεγραμμένο από τους γονείς/κηδεμόνες τους, δεν θα πάρουν απουσία.

Ωστόσο τονίζει πως η οποιαδήποτε προσπάθεια χρήσης της διαμαρτυρίας από μαθητή/ρια ως δικαιολογία για απουσία από το σχολείο, χωρίς να λαμβάνει μέρος, δεν θα είναι ανεκτή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ