Αυτό το συλλεκτικό δίευρω πρέπει να το αποκτήσεις

Ακόμη προλαβαίνεις!

Article featured image
Article featured image

Ο Αστερίξ, ο διάσημος χάρτινος Γαλάτης του René Goscinny και του καρτουνίστα Albert Uderzo, γίνεται φέτος 60 ετών, και η Γαλλία τον τιμά κοσμώντας με το χαρακτηριστικό προφίλ του ένα συλλεκτικό δίευρω.

Το δημοφιλές κόμικ Astérix le Gaulois, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1959 και μαζί με τον Οβελίξ, τον αγαπημένο του Ιντεφίξ και τους υπόλοιπους κατοίκους του γαλατικού χωριού, πέρασε 36 περιπέτειες απέναντι στον Καίσαρα και τους Ρωμαίους εκατόνταρχους και λοιπούς στρατιώτες, που επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία του χωριού τους.


1550743_asterix-dievro-genethlia.jpg


Για να τον τιμήσει, η Monnaie de Paris, το γαλλικό, κρατικό ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για την «κοπή» των γαλλικών ευρώ, δημιούργησε ένα αναμνηστικό νόμισμα, πραγματικής αξίας δύο ευρώ που απευθύνεται σε συλλέκτες και φυσικά πωλείται πολύ ακριβότερα.

1550746_Στιγμιότυπο_2019-09-26,_6.36.54_μμ.png.jpg

Ήδη στην επίσημη σελίδα τα κομμάτια έχουν εξαντληθεί αλλά μπορεί κανείς να το βρει σε άλλες πλατφόρμες με τιμές που κυμαίνονται από 14 έως 75 ευρώ. Στην ηλεκτρονικό μαγαζί της Monnaie de Paris πάντως, πωλούνται και άλλα συλλεκτικά μετάλλια με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους ήρωες του δημοφιλούς κόμικ με τιμές για όλα τα πορτοφόλια.

Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ