Το πιο γνωστό σπίτι της Κύπρου γίνεται άρμα στα καρναβάλια

Το (ίσως) πιο γνωστό και μυστήριο σπίτι της Κύπρου κάνει come back με έναν αλλιώτικο τρόπο.

Article featured image
Article featured image

Για χρόνια το παρακολουθούσαμε ταξιδεύοντας στο highway Λεμεσού-Λευκωσίας και φτιάχναμε σενάρια για το πού ανήκει και ποια ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό το επιβλητικό σπίτι πίσω από τις φοινικιές.

Αυτό, φυσικά, μέχρι το 2015,όταν η CITY κατάφερε να «τρυπώσει» σε αυτό το μυστήριο οικοδόμημα και να ανακαλύψει εν μέρει την ιστορία του, η οποία τελικά απείχε παρασάγγας από όλους τους αστικούς μύθους που κυκλοφορούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Πέντε χρόνια μετά το άρθρο-αποκάλυψη, το σπίτι με τις φοινικιές επανέρχεται στο προσκήνιο με έναν αλλιώτικο τρόπο. Όπως διαβάζουμε στο Facebook μία ομάδα καρναβαλιστών αποφάσισε να ξαναζωντανέψει τον μύθο, μεταφέροντάς τον στο καρναβάλι της Λεμεσού, με μία ευφάνταστη στολή η οποία θα περιλαμβάνει ένα φοίνικα για το κεφάλι, σκουλαρίκια-φοινικιές, ένα κολιέ και ένα ολόσωμο κολάν στο χρώμα του δέρματος.

foinik.jpg

spiti_cover.jpg



Η ανάρτηση στο Facebook:

«Γεια σας άνθρωποι της Κύπρου, το αγαπημένο σας σπίτι στο highway θα σηκώσει τον εαυτό του και μαζί με εσάς, τις φοινικιές του, και θα πάει στο καρναβάλι της Λεμεσού! Αν θέλετε μπορείτε και εσείς να είσαστε μία από τις φοινικιές που θα συνοδεύσει το σπίτι-άρμα στην παρέλαση στην Λεμεσό. Έχουμε σχεδιάσει και δημιουργήσει ένα κοστούμι, το οποίο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε στη σελίδα μας ούτως ώστε να μπορέσετε να μας συνοδεύσετε στην παρέλαση. Η ενδυμασία περιλαμβάνει ένα headpiece φοινικιά, φοινίκο-σκουλαρίκια και κολιέ και ένα μακρυμάνικο ολόσωμο κολάν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ