Το δικαστήριο επέβαλε ποινή στον θύτη που κακοποίησε τη Ράνια, 35 χρόνια μετά

Η Ράνια Ευρυπίδου, η γυναίκα που πάλεψε για τη δικαίωσή της χρόνια μετά την κακοποίησή της, μόλις ανακοίνωσε την ποινή του δικαστηρίου προς τον θύτη της.

Article featured image
Article featured image

Στις 20 Δεκεμβρίου, η Ράνια Ευρυπίδου, με ανάρτησή της στο Facebook ανακοίνωνε πως μετά από μία μεγάλη δικαστική μάχη, δικαιώθηκε καθώς το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον άνθρωπο που το 1985 ασελγούσε επάνω της, ως παιδί.


Σήμερα, 8 Ιανουαρίου 2020, το δικαστήριο ανακοίνωσε και την ποινή του θύτη, 1 χρόνος φυλάκισης με άμεση εφαρμογή, με την κα Ευρυπίδου να δηλώνει ανακουφισμένη και ικανοποιημένη για έναν αγώνα που στην αρχή φάνταζε χαμένος και άνισος.


«Πρέπει να σας ανακοινώσω την απόφαση της ποινής του θύτη που βγήκε σήμερα, 08.01.20, και σας παρακαλώ ζητώντας την κατανόηση σας να καταλάβετε πως το 1985 το να ασελγείς σε ένα παιδί ήταν πλημμέλημα και δεν τιμωρείτο με φυλάκιση. Και όμως, ο έντιμος με ενσυναίσθηση Δικαστής το αγνόησε και έδωσε το πιο κατάλληλο μήνυμα σε αυτούς τους θύτες. Οδηγήθηκε ήδη κεντρικές φυλακές για ένα χρόνο. Απουσιάζω στο εξωτερικό για εκπαίδευση και δε μπορώ να απαντώ σε μηνύματα και τηλέφωνα. Αυτό τα λέει όλα, σπάσαμε το κατεστημένο της Κύπρου, δεν ξανά έγινε ποτέ κάτι αντίστοιχο και είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη. Προχωρώ δικαιωμένη πλέον τη ζωή μου και σας ευχαριστώ πολύ για την τόση αγάπη που μου δείχνετε και ανταποδίδω μέσα από την ψυχή μου. Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου και ας πάλεψα μόνη μου σε όλο αυτό. Πίστεψα εγώ σ’ εμένα», ήταν τα όσα έγραψε η κα Ευρυπίδου μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ