15 άτομα απαριθμούν στη CITY τρία όμορφα πράγματα που τους έχουν συμβεί το 2020

Το πιο αισιόδοξο άρθρο της χρονιάς!

15 άτομα απαριθμούν στη CITY τρία όμορφα πράγματα που τους έχουν συμβεί το 2020

Το πιο αισιόδοξο άρθρο της χρονιάς!

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Viktor Forgacs / Unsplash

Σε μια casual συζήτηση μέσω chat συνειδητοποιήσαμε πως δεν είναι όλα μαύρα φέτος. Παρά τα όσα περίεργα συμβαίνουν γύρω μας, άμα σκεφτούμε ψύχραιμα και θετικά, σίγουρα μπορούμε να απομονώσουμε κάποια θετικά πράγματα που χαρακτηρίζουν τον βίο μας σε τούτη τη χρονιά που σε λίγες βδομάδας μάς αποχαιρετά -στο καλό να πάει!

Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να ρωτήσουμε κόσμο να μας απαριθμήσει τουλάχιστον 3 (ή και περισσότερα) θετικά ή όμορφα πράγματα που τους έχουν συμβεί μέσα στο 2020, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα full αισιόδοξο άρθρο.

Ιδού θετικότητα!

Χρύσανθος Χρυσάνθου, Marketer & Social Media Expert

  1. Λόγω της καραντίνας βελτιώθηκε η σχέση μου με τον αδερφό μου αφού βρήκαμε κοινό ενδιαφέρον τη γυμναστική! Από τότε αθλούμαστε μαζί συχνά τους τελευταίους μήνες.
  2. Την ομορφιά της φύσης στην Κύπρο που ανακαλύψαμε ξανά φέτος το καλοκαίρι και το κάμπινγκ με φίλους στον Πύργο!
  3. Τέλος, ο γάμος της κολλητής μου (αδερφή μου πλέον) στον οποίο ήμουν κουμπάρος, που έγινε σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο!

Θεοδώρα Παναγιώτου, Μεταφράστρια

Στην αρχή, όταν μου έκανες την ερώτηση, γέλασα γιατί νόμιζα πως τίποτα καλό δεν μου συνέβη όλη τη χρονιά. Όταν το καλοσκέφτηκα όμως, κατάλαβα πως είχα λάθος.

  1. Μέσα στο 2020 ανακάλυψα ένα καινούργιο πάθος, τη συλλογή ορυκτών.
  2. Επίσης, φέτος γεννήθηκε ένα υπέροχο πλασματάκι που το υπεραγαπώ και επιτέλους φτιάξαμε το δικό μας λαχανόκηπο.

nicolas-solerieu-o3O5Y5rxwxI-unsplash.jpg
Φωτογραφία: Nicolas Solerieu / Unsplash


Ελισάβετ Κιούρτη, Ακαδημαϊκός

  1. Η φάση με την τηλεργασία.
  2. Η ανακάλυψη της χρήσης της μάσκας. Τώρα μπορούμε όλοι να νιώθουμε λίγο γιατροί.
  3. Εναλλακτικό ταξίδι με μηχανή σε όλη την Ελλάδα, στα πιο απομακρυσμένα βουνά.

Αντώνης Ζαρίντας, Δάσκαλος

  1. Η επαναγνωριμία με την Κύπρο. Λόγω της πανδημίας περιοριστήκαμε στην Κύπρο και την «οργώσαμε» κυριολεκτικά. Επισκεφθήκαμε υπέροχα μέρη που δεν ξαναπήγαμε.
  2. Η συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας. Το 2020 αποτελεί τη χρονιά που το πρώτο παραμύθι που έγραψα ξεκίνησε τη διαδικασία της εικονογράφησης κι οσονούπω της έκδοσης.
  3. Η εκπαιδευτική ουτοπία. Όντας δάσκαλος, η κατάσταση βοήθησε, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, στην περαιτέρω ενδυνάμωση της παιδαγωγικής σχέσης και μου επέτρεψε να κινηθώ περισσότερο δημιουργικά και καινοτόμα.


Μελίνα Ιακωβίδου, Ιδιωτική Υπάλληλος

Σε προσωπικό επίπεδο, το 2020 μού φέρθηκε καλά.

  1. Κατάφερα να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο μετά από πολλά χρόνια.
  2. Μετά από αρκετές ατυχείς μετακομίσεις στέριωσα σε νέο σπίτι, το οποίο λατρεύω.
  3. Επιτέλους βρήκα χρόνο να διαβάσω και τα courses που είχα αμελήσει καιρό τώρα.

Στέφανος Χαραλάμπους, Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

  1. Ενώ κανείς μας δεν το περίμενε, περάσαμε το καλοκαίρι μας ελεύθεροι, κοντά στη θάλασσα.
  2. Έστω και για λίγο, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου καταφέραμε να ζήσουμε τη φοιτητική ζωή. Παρόλο που ήταν μόνο για 1,5 μήνα, πήραμε μια γεύση της φοιτητικής μας καθημερινότητας -με δια ζώσης μαθήματα και διάβασμα στη βιβλιοθήκη μας.
  3. Νίκη του Biden έναντι του Trump, διότι παρόλο που δεν επηρεαζόμαστε άμεσα όπως οι Αμερικάνοι πολίτες, επηρεαζόμαστε έμμεσα. Η νίκη του Biden ήταν μια νίκη της ανθρωπότητας έναντι του ρατσισμού/ξενοφοβίας -το έζησα διότι παρακολουθούσα με φίλους διαδικτυακά
    καθημερινά επί 1 εβδομάδας τις εξελίξεις.
  4. Κάτι πιο προσωπικό: από το lockdown μέχρι και σήμερα κατάφερα να χάσω 10kg, πηγαίνοντας καθημερινά για περπάτημα και τρώγοντας πιο υγιεινά από το σπίτι. Επιπλέον, στο lockdown έμαθα να μαγειρεύω.

Μάρλεν Σοφοκλέους, Ιδιωτική Υπάλληλος

Το 2020 ήταν η μαγική χρονιά για μένα, λόγω του ερχομού του Ιάσωνα. Αρχές του χρόνου έγινα μανούλα!

Καλλιόπη Ασικίδη, Ραδιοφωνική Παραγωγός Super FM (6:30-9:00 Super Breakfast)

  1. Έγινε πρώτα απ’ όλα η μεγάλη αλλαγή επαγγελματικά στη ζωή μου και επέστρεψα στα πρωινάδικα των ερτζιανών, μετά από 5 χρόνια.
  2. Ανακαλύψαμε ότι περνάμε πολύ καλά και μόνοι μας ως οικογένεια και ότι δεν είναι απαραίτητη πάντα η πολυκοσμία -χωρίς να σημαίνει ότι δεν θες τους φίλους σου.
  3. Εκτίμησαμε την απουσία της κοινωνικής επαφής και ήρθαμε ακόμα πιο κοντά με τους φίλους μας την περίοδο των video calls ή αργότερα που επιτέλους είχαμε «ελευθερωθεί». Ξέρεις, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο, νιώθεις ότι περνάς πιο καλά μια κατάσταση.

alex-block-dqt_nCUrH5A-unsplash.jpg
Φωτογραφία: Alex Block / Unsplash


Helen Katsamba, Διοργανώτρια Events

-Πολύ όμορφο ήταν το αίσθημα της σύνδεσης με την οικογένειά μου στο εξωτερικό, με καθημερινές βιντεοκλήσεις.

-Τα virtual πάρτι γενεθλίων μέσω zoom, με σύνδεση όλης της οικογένειας που ζει σε τρεις διαφορετικές χώρες, μας έδωσε μεγάλη χαρά.

-Είχα πολύ χρόνο να ψήνω ψωμί και να φτιάχνω γαστρονομίες. Επίσης, έμαθα να ζωγραφίζω.

Στάλω Δημοσθένους, Περιβαλλοντολόγος

  1. Στο πλαίσιο εκπαίδευση για τις θαλάσσιες χελώνες, βοήθησα στην καταγραφή τους αλλά και για να φτάσουν με ασφάλεια στη θάλασσα. Στο πλαίσιο άλλης έρευνας, είδα για πρώτη φορά από κοντά το πολύ σπάνιο κυπριακό νερόφιδο. Και οι δύο δραστηριότητες αναμένεται να συμβάλουν στην προστασία αυτών των ειδών.
  2. Έτρεξα διαδικτυακές παρουσιάσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος.
  3. Υποστήριξα επικοινωνιακά την καμπάνια Tour de CY. Δύο πολύ γενναίοι τύποι γύρισαν με τα ποδήλατα τους ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο. Έκαναν 500 χιλιόμετρα σε 5 μέρες. Σκοπός τους ήταν να μαζέψουν χρήματα για να κάνουν δωρεά στο ίδρυμα Terra Cypria (για το περιβάλλον).


Μιχάλης Ιωάννου, Διαφημιστής

Μπορεί το 2020 να είναι όπως είναι, αλλά για μένα η χρονιά σηματοδοτήθηκε από τη γέννηση της κόρης μου, τη μετακόμιση στο καινούργιο μας σπίτι και την αλλαγή επαγγελματικής στέγης, πολύ καλύτερης από την προηγούμενη.

Υ.Γ. Και το σημαντικότερο, έκανα νέα παρέα για ταβέρνες.

Μαρία Χριστοφόρου, Ακαδημαϊκός

  1. Μέσα στo 2020 έκανα τέσσερεις νέους φίλους, την Claire, τον David, την Kim και τον Mark, με τους οποίους κάνουμε μαζί τη διδακτορική μας έρευνα. Τον MarK, όλοι τον θαυμάζουμε για την οξυδέρκεια του και τις απίστευτες γνώσεις του, η Claire ξεχωρίζει για την καλοσύνη της -παρά τις δυσκολίες που περνά μιλά σε όλους με αγάπη-, η Kim, η πιο μικρούλα από όλους μας, βρήκε φέτος τους στόχους της και τους πετυχαίνει, ενώ ο David είναι ένα αστέρι και μας κάνει όλους να γελάμε!
  2. Έμαθα να διδάσκω online! Εξοικειώθηκα πολύ με τη διαδικτυακή εκπαίδευση και όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως λειτουργεί άρχισα να βάζω τη δημιουργικότητά μου και να εξελίσσω τα μαθήματά μου ανάλογα και σιγά σιγά να βλέπω περήφανη πολύ καλά αποτελέσματα.
  3. Έκανα εξαιρετικές συνεργασίες και νέες φιλίες και είχα υπέροχες εμπειρίες μέσα από ένα μοναδικό καλλιτεχνικό project, το corona haikus, όπου είχα την τιμή να είμαι co-curator, αλλά και ενεργός καλλιτέχνης. Αυτό το project μου κράτησε πολύ ωραία παρέα κατά τη διάρκεια της καραντίνας και πραγματικά με βοήθησε να την περάσω δημιουργικά και καλλιτεχνικά ξεχνώντας οτιδήποτε αρνητικό!
  4. Άρχισα ένα νέο άθλημα, το spinning! Παρόλο που δείλιαζα πολύ να το δοκιμάσω, νόμιζα ότι θα γκρεμοτσακιστώ από το ποδήλατο, θα μου κοπεί η ανάσα και έπλαθα στο μυαλό μου διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, εντούτοις από την πρώτη μέρα το έκανα δικό μου….Τώρα, κάποιες στιγμές νομίζω ότι πετάω!
  5. Το 2020 έφερε νέα άτομα στο επαγγελματικό περιβάλλον, πιο προοδευτικά, με καλύτερη αντιμετώπιση και θετικότερη προσέγγιση. Κάποτε η ενέργεια αλλάζει στις πιο περίεργες στιγμές!


Δημήτρης Μεσημέρης, Μουσικός/Ερμηνευτής

  1. Μέσα σε τόσο δύσκολες στιγμές κυκλοφόρησα το πρώτο μου ολοκληρωμένο άλμπουμ «Έχω του κόσμου ποιήματα». Ένας δίσκος που αποτελεί ένα από τα πολλά όνειρα που είχα, και εκπληρώθηκε με υπέροχους συντελεστές και καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε αυτό.
  2. Μέσα στον εγκλεισμό και με αφορμή τα πολλά βιντεάκια που έκανα στα κοινωνικά δίκτυα, γνώρισα νέους φίλους και συνεργάτες, και οργανώσαμε νέα project τα οποία έρχονται σύντομα.
  3. Μάθαμε ότι η ελευθερία είναι πολυτιμότερη απ’ όσο φανταζόμαστε. Αυτό μας δίνει τη γνώση και τη δύναμη να εκτιμάμε περισσότερα πράγματα στη ζωή.

Έλενα Βασιλείου, Νηπιαγωγός

Το 2020 περίμενα να γίνω μαμά. Ευγνώμων, γιατί κατάφερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να γεννήσω τα δύο σημαντικότερα πλάσματα της ζωής μου.

Γιάννα Κυριάκου, Καθηγήτρια

Νομίζω πως το πιο σημαντικό απ’ όλο αυτό το δύσκολο χρόνο που πέρασε, ήταν ότι κατάφερα να τα βρω με τον εαυτό μου και κυρίως κατάφερα να φέρω στη ζωή μου άτομα τα οποία θα έχω για πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ