Ποια η επίσημη θέση της Αστυνομίας για το επίμαχο εξώδικο στον οδηγό που έδωσε τις πρώτες βοήθειες

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Article featured image
Article featured image

Η Αστυνομία Κύπρου έδωσε τη δική της εξήγηση σχετικά με την έκδοση εξώδικου προστίμου από αστυνομικό σε πολίτη που έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία μοτοσικλετιστή σε τροχαίο που σημειώθηκε στη λεωφόρο Σταυρού, το απόγευμα της Παρασκευής.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι χθες, ο πολίτης φέρεται να είχε σταθμεύσει παράνομα, ώστε να καλέσει το ασθενοφόρο και λαμβάνοντας οδηγίες για παροχή πρώτων βοηθειών από την προϊσταμένη Ριάνα Κωνσταντίνου, παρέμεινε στο σημείο μέχρι την άφιξη στη σκηνή του ασθενοφόρου. Όταν το ασθενοφόρο εν τέλει αποχώρησε από τη σκηνή, ο πολίτης έλαβε πρόστιμο από αστυνομικό για την παράνομη στάθμευση του οχήματός του. Το συμβάν γνωστοποίησε χθες με ανάρτησή της η Διευθύντρια Διεύθυνσης Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου, ζητώντας μάλιστα να διευθετήσει η ίδια την πληρωμή του εξώδικου προστίμου.


Με παρέμβασή του, χθες το βράδυ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας παρουσίασε την επίσημη θέση της αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία το όχημα ήταν μέρος της σκηνής του τροχαίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι εξασφαλίσθηκε μαρτυρία ότι το αυτοκίνητο του πολίτη ήταν ήδη σταθμευμένο στο σημείο και μάλιστα με τρόπο που παρεμπόδιζε την ορατότητα της εμπλεκόμενης οδηγού, με αποτέλεσμα να προκληθεί το ατύχημα. Σημείωσε, τέλος, ότι μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε με τον Γενικό Εισαγγελέα, ώστε το θέμα να διερευνηθεί περαιτέρω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ