Υπουργός παραιτήθηκε γιατί χρησιμοποιούσε κρατικό όχημα για ιδιωτικούς σκοπούς

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας της Εσθονίας παραδέχθηκε ότι έπαιρνε με αυτό τα παιδιά της στο σχολείο.

Article featured image
Article featured image

Η Υπουργός Παιδείας της Εσθονίας Μάιλις Ρεπς υπέβαλε την παραίτησή της μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσε κρατικό αυτοκίνητο και οδηγό του υπουργείου, για να μεταφέρει τα παιδιά της στο σχολείο.

Σύμφωνα με τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα Ohtuleht, οδηγός του υπουργείου είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές κυβερνητικό όχημα, για να αφήσει και να παραλάβει τα παιδιά της Ρεπς από το σχολείο.

«Έχω υποστεί μεγάλη πίεση για να συμφιλιώσω τον ρόλο της Υπουργού και της μητέρας. Παραδέχομαι ότι έκανα λάθη και ζητώ συγγνώμη γι' αυτά», έγραψε η 45χρονη παραιτηθείσα Υπουργός Παιδείας της Εσθονίας σε ανάρτησή της στο Facebook. Μετά το δημοσίευμα, η Ρεπς παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε πολλές φορές πρόσφατα το κυβερνητικό αυτοκίνητο για ιδιωτικούς σκοπούς. Παρά τις αποκαλύψεις και την επακόλουθη πίεση, η Yπουργός και μητέρα έξι παιδιών αρχικά ήθελε να παραμείνει στο πόστο της.

reps.jpg


Ο πρωθυπουργός Γιούρι Ράτας, πάντως, ο οποίος υπερασπίστηκε τη Ρεπς, είπε ότι αποδέχεται με λύπη την παραίτησή της. Η Ρεπς είναι το τρίτο μέλος της κυβέρνησης που αποχωρεί από τη θέση του αυτόν τον μήνα.

Φωτογραφίες: Facebook-Maili Reps

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ