Ειδικός θεραπευτής εξηγεί πώς μπορείς να καθαρίσεις το μυαλό σου από την υπερβολική δόση πορνό

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία μάθε τι να κάνεις για να επιστρέψεις στην (ερωτική) κανονικότητά σου.

Article featured image
Article featured image

Η υπερβολική παρακολουθήσει ταινιών πορνό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην καθημερινότητά σου και κυρίως στη σεξουαλική σου ζωή, εξηγεί ο θεραπευτής Paul Sheppard, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως εκπαιδευτή του μυαλού και ειδικό σε θέματα άγχους.

Μέσα από διάφορα βίντεο στο Tik Tok, ο Sheppard, εξηγεί τι συμβαίνει σε όσους είναι εθισμένοι στην πορνογραφία, με τις προβολές να ξεπερνούν τα 220 χιλιάδες views.

Σύμφωνα με τον Sheppard, όταν κάποιος παρακολουθεί συστηματικά ταινίες πορνό, ρυθμίζει το μυαλό του σε μία τέτοια συνθήκη στην οποία το μόνο που μπορεί να το ικανοποιήσει είναι το πορνό και όχι το πραγματικό σεξ με άλλο άτομο. «Το υπερβολικό πορνό έχει συνδεθεί με υψηλά επίπεδα στρες, στυτική δυσλειτουργία, σεξουαλική ανικανότητα και αρνητική εικόνα του σώματός μας».

Ωστόσο, μετά τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις, ο Paul δίνει λύση στο πρόβλημα, παραθέτοντας τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να απεξαρτηθεί από το πορνό και να εκτονώσει την ενέργειά του διαφορετικά με στόχο την επιστροφή του σε μία υγιή συγκυρία όπου το πραγματικό σεξ και το πορνό θα συνυπάρχουν σε ισορροπία.



Και οι λύσεις:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ