Τι συμβαίνει φέτος με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της Αστυνομίας;

Μετά το αμφιλεγόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αστυνομίας Κύπρου, παρόμοιες αντιδράσεις δέχτηκε κι άλλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στόλισαν αστυνομικοί.

Article featured image
Article featured image

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρο σε αστυνομικό τμήμα της Αλαμπάμα, που στολίστηκε με φωτογραφίες σήμανσης.

Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του τμήματος στο Facebook, συγκέντρωσε δεκάδες αρνητικά σχόλια, με τοπικές οργανώσεις περί ατομικών ελευθεριών να χαρακτηρίζουν την ανάρτηση «ελεεινή και απαράδεκτη».



Εκπρόσωπος του σερίφη υπερασπίστηκε την φωτογραφία, που έκτοτε έχει διαγραφεί, λέγοντας πως απεικονίζει εγκληματίες, οι οποίοι ήταν κατ' επανάληψη παραβάτες. «Στολίσαμε το δέντρο μας με φωτογραφίες σήμανσης για να δείξουμε πόσους κακοποιούς έχουμε βγάλει από τους δρόμους του Μόμπαϊλ φέτος! Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τους πιστούς μας followers!», έγραφε η λεζάντα της φωτογραφίας.


YK4PE7N6JVDJFHEYY2BX72T6DQ.jpg


Η ανάρτηση συγκέντρωσε 7.900 σχόλια, σύμφωνα με το Associated Press. Ενώ κάποιες από τις αντιδράσεις ήταν θετικές, οι περισσότεροι χρήστες απάντησαν σχολιάζοντας ότι ο στολισμός ήταν «ταπεινωτικός και απάνθρωπος», σημειώνει το πρακτορείο.

Μετά τον σάλο, εκπρόσωπος του σερίφη διευκρίνισε στο AI.com πως στην επίμαχη φωτογραφία είχε γίνει Photoshop και πως δεν εκτίθετο στο κτίριο της αστυνομίας, προσθέτοντας πως διέγραψαν την ανάρτηση μετά από απειλές για τη ζωή τους.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα σήμερα παρόμοιες αντιδράσεις είχε δεχτεί και το ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε έξω από το κτήριο της Αστυνομίας Κύπρου στη Λεωφόρο Λεμεσού.

Με πληροφορίες από BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ