5 γυναίκες (35+) σχολιάζουν το ανδρικό ντύσιμο του σήμερα (20s)

Από το ξεκάλτσωτο πόδι και το σηκωμένο -ως το γόνατο- ρεβέρ χειμωνιάτικα, μέχρι τα super skinny παντελόνια, η αντρική μόδα των 20s... μπάζει από παντού.

Article featured image
Article featured image


Η μόδα υπήρξε πάντα ένα αμφιλεγόμενο και κάπως θολό τοπίο. Αρχής γενομένης από τους αρχαίους Έλληνες, μέχρι τους Γάλλους αυτοκράτορες, τη σεξουαλική απελευθέρωση των 60s, τα ογκώδη μεγαθήρια των 80s, έως και σήμερα, στο 2020, τα ρούχα που κυκλοφορούν στην αγορά, αντρικά και γυναικεία, προβάλλουν σε μεγάλο βαθμό μια unisex αισθητική -αν όχι ασέξουαλ-, που αν μη τι άλλο προκαλεί συζητήσεις για το τελικό αποτέλεσμα, όταν αυτό συνδυαστεί, φορεθεί και κυκλοφορήσει έξω στους δρόμους.

84761305_3243681115644396_5051806577267310592.width-1024.jpg


Ένα meme που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο internet μάς έκανε αρχικά να χαμογελάσουμε και στη συνέχεια μάς έκανε να αναρωτηθούμε πώς βλέπουν οι γυναίκες το αντρικό ντύσιμο.

Βάλαμε, λοιπόν, τα αντρικά trends των 20s -που διανύουμε- στο μικροσκόπιο 5 γυναικών οι οποίες έχουν ζήσει τα 90s, τα 00s αλλά και τα 10s, οπότε εκ των πραγμάτων έχουν μέτρο σύγκρισης και συνεπώς άποψη.


Κεντρική φωτογραφία: 1843

Σήμερα ο μέσος -επιμένω και δίνω έμφαση στο μέσος- άνδρας, ντύνεται πολύ καλύτερα από τον μέσο άνδρα των 90s & 00s. *Πέγκυ



Δεν τον σηκώνεις τον γιακά

Το 2020 δεν σηκώνεις τον γιακά της μπλούζας. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ. Επίσης, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΡΙΓΕ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΣ. Τέλος, διαλέξτε και κανένα άλλο χρώμα ρούχων από το μαύρο. Δεν πενθούμε. Γενικά, πάντως, είμαι φάση «ας φορείς ό,τι θέλεις». Εν με κόφτει. Φτάνει να μεν μου κοντέφκεις! Kidding.

*Λίζα

giakas.jpg
Δεν τον σηκώνεις τον γιακά, εκτός κι αν είσαι ο Καντονά, ο Κόμης Δράκουλας ή ο Ρέμος


Το σκισμένο τζην, μπότες και καπέλο, έγινε στρας και γκλίτερ...

Οι διαφημίσεις των jeans για τους άντρες κάποτε ήταν τόσο σέξι, που απλώς πήγαινες σε οποιοδήποτε μαγαζί για να τους χαζέψεις να δοκιμάζουν τα φαρδιά τζην και το απλό άσπρο t-shirt. Και μετά ήσουν στα πατώματα... Τα τελευταία χρόνια είσαι πάντα στα πατώματα, αφού τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές καλές εποχές: στενά τζην, πολλά σχίσματα, στενά πουκάμισα με λουλουδάκια σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του ροζ, μοντέρνες μπλούζες με στρασάκια, ασορτί παπουτσάκια και τσαντούλα, αν τύχει να κουβαλάνε πολλά πράγματα... Υπάρχουν φυσικά και οι hipsters που θέλουν να κάνουν τη διαφορά και προσπαθούν τόσο πολύ, που το γύρισμα στο τζην και η μπότα δεν λέει… μάλλον κάτι χάθηκε στην πορεία για τη νεαρή ηλικία... Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις.

*Έλενα

jeans.jpg
Μήπως τα regular fit jeans είναι είδος προς εξαφάνιση;


Κάποιος άνδρας σήμερα μπορεί εύκολα να μπει σε ένα ρόλο, «αθλητικούρας», «σέξι», «γκικ», «βαρβάτος και δεν συμμαζεύεται», αλλά η δυσκολία είναι να εντοπίσεις κατά πόσο αυτός φοράει «ρόλο», «ρούχο» ή «περσόνα». *Κωνσταντίνα



Όταν το φόρεσε ο άνδρας

Γεννήθηκα στα 80s, για να μην σου πω το ‘80, αναγιώθηκα στα 90s, ξεπετάχτηκα στα 00s, έκανα αποτυχημένη απόπειρα να πήξει η βάκλα μου στα 10s, ως εκ τούτου στα 20s δεν μπορώ να ισχυριστώ πως με ενοχλεί να βλέπω τους γυμνούς αστραγάλους από τη στιγμή που back in the day, ερωτεύτηκα άντρα που φορούσε t-shirt με αδικαιολόγητα βαθύ v. Getting my point;

Έχοντας ζήσει 4 δεκαετίες, θα ήθελα να αναφέρω πως σήμερα ο μέσος -επιμένω και δίνω έμφαση στο μέσος- άνδρας, ντύνεται πολύ καλύτερα από τον μέσο άνδρα των 90s & 00s.

Ο μέσος Λευκωσιάτης στα 00s είχε ως πρότυπο τον Κύπριο ποδοσφαιριστή (όνομα και μη χωριό) με την ισιωτική και λευκά Carrera. Σήμερα -να ‘ναι καλά ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς- ξέρει πως υπάρχει και ένας David Gandy, ένας Brandley Cooper, ένας David Beckham -να πάει στο διάολο- βρε αδερφέ.

Ο μέσος Λεμεσιανός στα 00s, αγόραζε spectacular μπλε ριγέ πουκάμισα με ενισχυμένο λευκό γιακά που κάλυπτε τα αυτιά του και φορούσε λευκά δερμάτινα loafers γιατί έτσι του έλεγαν πως ντύνεται ένας κούρος. Σήμερα, έχει την επιλογή ενός Mr Porter, αν μη τι άλλο για να εμπνευστεί ακόμη κι αν δεν μπορεί να αγοράσει.

Κάποτε οι άσπρες κάλτσες με τις σταυρωτές ρακέτες του τένις ήταν ντεκαβλέ, σήμερα ονομάζονται nomcore και είναι πολύ ψαγμένο style. Τα dad’s jeans ήταν γεροντίστικα, σήμερα είναι hot as fuck. Αυτό που θέλω να πω για να τελειώνουμε, καθώς θέλω να πάω και για brunch, είναι πως κάποτε οι άνδρες δεν είχαν πολλές επιλογές. Σήμερα έχουν. Κάποτε ο αρχοντοχωριάτης του χωρκού ήταν η έμπνευση, πλέον υπάρχει και ο Christian Genius Billionaire Kanye West. Πριν από λίγα χρόνια το man’s department ήταν ένας διάδρομος, σήμερα υπάρχουν και τα sunnei.

Αν περιποιείσαι τις τρίχες σου, κάνεις μανικιούρ, δεν φοράς παντελόνια ράπερ, εφαρμοστά κολάν pop star, αποφεύγεις τις υπερβολές και μυρίζεις όμορφα, φόρεσε ότι θέλεις. Αν παρόλα αυτά επιμένεις στο στυλ που ακόμη και ο όνομα-και-μη-χωριό-ποδοσφαιριστής ξεπέρασε, oh well, next.

*Πέγκυ

vdef.png
Από το βαθύ V στους γυμνούς αστραγάλους, μια δεκαετία δρόμος


Στενά τζην, πολλά σχίσματα, στενά πουκάμισα με λουλουδάκια σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του ροζ, μοντέρνες μπλούζες με στρασάκια, ασορτί παπουτσάκια και τσαντούλα αν τύχει να κουβαλάνε πολλά πράγματα. *Έλενα



Από την προβιά του άνδρα των σπηλαίων, στο τακουνάκι του Λουδοβίκου…

Το κεφάλαιο που ακούει στο όνομα «ανδρική μόδα» είναι τεράστιο και ατελείωτο. Από την προβιά του άνδρα των σπηλαίων στο τακουνάκι του Λουδοβίκου, τη γραβάτα του Σινάτρα και τα αλε-περε ανεκδιήγητα και ανιστόρητα που βλέπουμε σήμερα, ο δρόμος είναι μακρύς.

Οι ενδεχομένως τραγικές ενδυματολογικές εμφανίσεις των ανδρών σήμερα οφείλονται μάλλον στο γενικότερο πλαίσιο της εποχής, που δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Συνήθως, δεν έχουν καμία ιστορική αναφορά που να σκουντάει αυτό που αποκαλούμε «μόδα», παρακάτω, γιατί η ίδια η εποχή και η ζωή βιώνεται ως τέτοια. Υπάρχει σε αφθονία καμπόσο υλικό, προερχόμενο από τη βιομηχανία της μόδας, για να επιλέξει κάποιος στα καταστήματα, αλλά (συνήθως) δεν υπάρχει ένα ρεπερτόριο αναφορών από τον άνδρα που θα πάει να ψωνίσει.

Κάποιος άνδρας σήμερα μπορεί εύκολα να μπει σε ένα ρόλο, «αθλητικούρας», «σέξι», «γκικ», «βαρβάτος και δεν συμμαζεύεται», αλλά η δυσκολία είναι να εντοπίσεις κατά πόσο αυτός φοράει «ρόλο», «ρούχο» ή «περσόνα».

Ο τύπος με το τζιν-σωλήνα και τα τυλιγμένα μπατζάκια μπορεί να είναι χίπστερ, μπορεί να είναι καθηγητής πανεπιστημίου μπορεί να είναι πολιτικός σε προεκλογική συνάντηση με ηλικιακά νέους ψηφοφόρους. Γενικότερα μιλώντας, κι επειδή περί ορέξεως πρόκειται και η ανδρική μόδα, ως γυναίκα οσφρίζομαι μία ασεξουάλ εσάνς που δεν θυμίζει σε τίποτα πρότυπα ανδρών μίας άλλης εποχής.

*Κωνσταντίνα

41FQS-IZk1L.jpg
Τα super skinny jeans φοριούνται πολύ


Την καμπάνα τη δέχομαι μόνο σε γυναίκα περιφερειάρχη που μειώνει τον όγκο, στους υπόλοιπους είναι απλώς πισωγύρισμα στην εποχή των Ντιουκς. *Σύλια



Προσέξτε μην μπερδέψετε τον γκόμενο με τον ταχυδρόμο

Διαβάζω με μεγάλη προσοχή για το τι θα φορεθεί αυτή την άνοιξη. Όχι τίποτα άλλο, φοβάμαι μήπως ο άνδρας μου επαναστατήσει και μου έρθει με κανένα oversized σακάκι και σκιαχτώ! Το σιχαμένο ψηλόμεσο παντελόνι με τον ποδόγυρο «μαμά ψήλωσα απότομα» συνεχίζει να καταρακώνει ανδρικές γκαρνταρόμπες! Τόσο τραγικό να βλέπεις έναν άντρα 1 και 60 να φοράει το παντελόνι μέχρι τον αστράγαλο. Αντιστέκομαι και ενίσταμαι, είναι αηδία! Αν δεν είσαι Ιταλός, 1,80 και κορμάρας μην το κάνεις, μη! Λυπήσου τα γαλαζοπράσινα μάτια μας.

Επίσης, στη μόδα θα είναι τα καμπάνα τα παντελόνια. Την καμπάνα τη δέχομαι μόνο σε γυναίκα περιφερειάρχη που μειώνει τον όγκο, στους υπόλοιπους είναι απλώς πισωγύρισμα στην εποχή των Ντιουκς. Οι τσάντες οι ανδρικές λέει, μόνο χιαστή. Προσέξτε μη μπερδέψετε τον γκόμενο με τον ταχυδρόμο. Και τέλος για να γνωρίζεις και εσύ αθώε αναγνώστη, της μόδας είναι και τα χαλαρά κοστούμια ό,τι κι αν εννοεί ο ποιητής.

Σαν να μην τα έχεις σιδερώσει και να τα πήρες και δυο νούμερα παραπάνω. Α και κάτι τελευταίο, αν το σακάκι σου είχε τρυπήσει και εσύ έβαλες μπαλώματα τότε ένα να ξέρεις, είσαι έτοιμος για catwalk.

*Σύλια

bootcutjeans.jpg
Πισωγύρισμα στην εποχή των Ντιουκς, με παντελόνια καμπάνα;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ