Θα επηρεάσει το καρναβάλι της Λεμεσού ο κορονωϊός;

Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, και τον ρωτήσαμε ευθέως.

Article featured image
Article featured image

Πριν από λίγη ώρα, οι ελληνικές Αρχές επιβεβαίωσαν το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, ενώ παράλληλα ανακοίνωσαν πως ακυρώνονται όλες οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, σε όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και το διάσημο πατρινό καρναβάλι.

Με την ανησυχία του κοινού να αυξάνεται, παράλληλα με τα κρούσματα, οι πολίτες αναρωτιούνται εάν η έξαρση του ιού και τα κρούσματα που πλησιάζουν πλέον (γεωγραφικά) και την Κύπρο, αποτελούν σοβαρό λόγο για να ακυρωθούν και οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες, τόσο στο μεγάλο καρναβάλι της Λεμεσού όσο και στις υπόλοιπες πόλεις.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Νίκο Νικολαΐδη, θέσαμε το ερώτημα ευθέως: «Κύριε Δήμαρχε, θα ακυρωθεί το καρναβάλι, ένεκα του κορωνοϊου;».

Με τον κ. Νικολαΐδη να απαντά κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, καθώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, καμία αρμόδια κρατική αρχή δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα ούτε και υπάρχει ενημέρωση που να προκαλεί ανησυχία, τέτοιου βαθμού, για να προβούμε σε αυτή την ενέργεια».

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σκέψεις αναθεώρησης των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες στη Λεμεσό, τονίζοντας πως όσα έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ