Το 3χρονο κορίτσι που γελά με τις βόμβες δεν μένει πια στη Συρία

«Για πρώτη φορά στη ζωή της, η Σέλβα, θα μπορεί να γελά με κανονικά πράγματα»

Article featured image
Article featured image

Έχουμε γράψει ξανά για τη Σέλβα, το τρίχρονο κοριτσάκι από τη Συρία που είχε μάθει από τον πατέρα της να γελά στον ήχο των βομβαρδισμών ώστε να μην φοβάται.

Η Σέλβα έγινε viral όταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως τον περασμένο μήνα την έδειχνε να παίζει και να διασκεδάζει καθώς τα πολεμικά αεροπλάνα έριχναν βόμβες κοντά στο σπίτι τους στην Ιντλίμπ.

This Syrian father has turned the sound of bombs into a game to comfort his daughter

This Syrian father has turned the sound of bombs into a game to comfort his daughter

Posted by The Independent on Tuesday, 18 February 2020


Η ίδια και οι γονείς της διέσχισαν τα σύνορα μια εβδομάδα αργότερα, αναφέρει το BBC. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν καταφύγει στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από τον Δεκέμβριο, εν μέσω σκληρών συγκρούσεων στην περιοχή μεταξύ ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Πατέρας και κόρη, πέρασαν στην Τουρκία στη συνοριακή πύλη Cilvegozu στις 25 Φεβρουαρίου, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων στη νότια Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος του Guardian Bethan McKernan δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία της μικρής και του πατέρα της την Τρίτη. Ο Αμπντουλάχ δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο ίδιος και η κόρη του προσπάθησαν να στείλουν ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα με το βίντεό τους. Είπε ότι ήταν ευτυχής που έφτασε στην Τουρκία και ότι η Σέλβα θα έχει πλέον την ευκαιρία να πάει στο σχολείο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ