«Ανοίγει ο δρόμος για χαλάρωση των απαγορεύσεων τις επόμενες ημέρες»

Τα πολύ ενθαρρυντικά λόγια του Δρ. Λεόντιου Κωστρίκη κατά την ανακοίνωση των σημερινών αποτελεσμάτων.

Article featured image
Article featured image

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε σήμερα στο κοινό ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, αναφέροντας πως ο χαμηλός αριθμός νέων κρουσμάτων που εντοπίζεται τις τελευταίες ημέρες μας δίνει πλέον το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των απαγορεύσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετά και τα σημερινά ενθαρρυντικά στοιχεία, συμπληρώνεται μια αξιόπιστη επιδημιολογική εικόνα που μας επιτρέπει να οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι μπορούμε πλέον να περάσουμε στο επόμενο στάδιο, της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Η Επιστημονική Επιτροπή θεωρεί ότι με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιόν μας ανοίγει ο δρόμος για τη χαλάρωση των απαγορεύσεων τις επόμενες μέρες. Να μας επιτρέψετε να μην μπούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες γιατί θέλουμε πρώτα να ενημερώσουμε αναλυτικά την πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την αρμοδιότητα για τις αποφάσεις.

Εμείς είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία των πραγμάτων και θέλουμε για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες που καταβάλλετε.

Προτού ολοκληρώσω θέλω επίσης να σας υπενθυμίσω ότι η άρση των μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή προσήλωση στους κανόνες ατομικής υγιεινής και στα μέτρα αυτοπροστασίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δρ. Μάριος Λοΐζου ο οποίος επισήμανε πως: «Η επιτυχία μας μέχρι σήμερα να προστατεύσουμε αυτές τις ομάδες μάς έδωσε το δικαίωμα σαν κοινωνία να είμαστε περήφανοι και είναι και καθοριστική για τη δυνατότητα που έχουμε σήμερα να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση μέτρων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ