Kι έτσι οι ημέρες περνούν - παρτ B (περίπου ημερολόγιο, σίγουρα καραντίνας)

Μπήκε-βγήκε Πάσχα, βάλαμε-χάσαμε κιλά, ανέβηκαν-κατέβηκαν νευράκια, χαλάρωσαν και τα μέτρα… την παλέψαμε γενικά, όπως και τις προηγούμενες 26 ημέρες, κάπως έτσι:

Kι έτσι οι ημέρες περνούν - παρτ B (περίπου ημερολόγιο, σίγουρα καραντίνας)

Μπήκε-βγήκε Πάσχα, βάλαμε-χάσαμε κιλά, ανέβηκαν-κατέβηκαν νευράκια, χαλάρωσαν και τα μέτρα… την παλέψαμε γενικά, όπως και τις προηγούμενες 26 ημέρες, κάπως έτσι:

Article featured image
Article featured image


Ημέρα 27

Παρήγγειλα πίτσα. Δε πειράζει που άργησε 2 ώρες, δε πειράζει που ήρθε δυο φορές η παραγγελία λάθος. Πειράζει που η μια από τις 2 λάθος, είχε ανανά... ΑΝΑΝΑ!

Γιατί να το κάνεις αυτό σε μια πίτσα; Τι σου έχει κάνει, τι δουλειά έχει ο ανανάς εκεί, πάνω στην μοτσαρέλα μου; Έρχεται το τέλος του κόσμου, το νιώθεις πια, έρχεται από παντού.

Ημέρα 28

Μπορούμε να κάνουμε fast forward στο 2021, ακόμη δε ξεπέρασα το σοκ με τον ανανά στην πίτσα.

Ημέρα 29

Πρώτη φορά που η Μεγάλη Δευτέρα μου φαίνεται τόσο… μεγάλη. Σα να σταμάτησε ο χρόνος και έχω μια υποψία πως έτσι, σαλιγκαρίσια, θα κυλήσει όοολη η εβδομάδα (με τρία τουλάχιστον «ο».)

Ημέρα 30

Μιας και το έφερε η κουβέντα, τώρα αυτό δεν είναι ξεκάθαρη παραβίαση των μέτρων; Ή πιάνεται για «μένουμε σπίτι»; Μπέρδεμα. Τουλάχιστον κάποιοι έρχονται κοντά.

snails.png



Ημέρα 31

Ξυπνάω, κάνω καφέ, μπαίνω σε video call, όλα καραντινο-νορμάλ και ωραία, και το πρώτο πράγμα που ακούω στο call είναι «εν να τα έβρουμεν μόνες μας μετά». Δύο τινά συμβαίνουν. Ή κάποιες συνάδελφοι μου ήρθαν πολύ πιο κοντά σε αυτό το lockdown ή εμένα με έχει χτυπήσει «σύνδρομο στέρησης αυτό το λένε κι όσοι το έχουνε, τα βράδια κλαίνε» και τα ακούω όλα κάπως. Ψηφίστε.

Ημέρα 32 (16/04)

Πρώτο κουΐζ. Έστω πως «εύλογη χρονική περίοδος» θεωρείται 2 ώρες, μια average φλαούνα έχει 774 θερμίδες και με 1 ώρα γρήγορο περπάτημα καις 300 θερμίδες. Πόσα μηνύματα την ημέρα θα έπρεπε να στέλνεις κανονικά στο 8998 με το «6», για να κάψεις το 1 σινί φλαούνες ανά άτομο που έχει φτιάξει η μάνα σου ώστε μη γίνεις φάλαινα (no offense στις φάλαινες);

Ημέρα 33

Ευχάριστα τα νέα μεγαλοπαρασκευιάτικα. 15 μόνο κρούσματα σε 3000+ ελέγχους. Τώρα μιλάς, τώρα αυτά είναι μαθηματικά που αρέσουν σε όλους. Μπράβο μας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει baby! (σε τόνο «Αννούλα Βίσση meets thunder cats).

Ημέρα 34

11 νέα κρούσματα σε 3000+ ελέγχους; Τι είναι αυτό που βλέπω στην ακρη του τούνελ; Φως; Πιάσαμε και 29-30 βαθμούς. Υπομονή, «μύρισε» καλοκαίρι...

summer.png


Ημέρα 35

Το ότι στο αναστάσιμο μήνυμα του εν καιρώ πανδημίας, που όλοι, όλοι έβλεπαν τον «καλό λόο» από τα σπίτια τους, ο Αρχιεπίσκοπος μιλά για ανάγκη στρατιωτικής ενίσχυσης… Κι ενώ θα έπρεπε να μιλάει για ενίσχυση του συστήματος υγείας… Δεν έχω λόγια... Δεν… Κακό timing, κακό μήνυμα, λάθος ο αποστολέας. Μια απογοήτευση όλοι τους ξανά και ξανά και ξανά.

Ημέρα 36

Δεύτερο κουΐζ. Πόσα κιλά αρνί, σούβλα, πατάτες, κλέφτικό χωράνε σε ένα οικογενειακό whatsapp group (που δεν ξέρω και ποιος στο καλό σκέφτηκε πως ναι, ένα οικογενειακό whatsapp group είναι μια καλή ιδέα). Έχω απάντηση. Σε φτάνουν δε σε φτάνουν 64GB μνήμη. Οριακά είμαστε φαμίλια, να ξέρεις.

Ημέρα 37

Έχουν ξεμείνει κάτι μπανάνες και λέω να το παλέψω και εγώ με το banana bread, θα την κάνω την προσπάθεια μου. Πόσο δύσκολο να ‘ναι δηλαδή. Ερώτηση: Όταν λέμε να ξεκουραστεί η ζύμη... Πόση ξεκούραση δηλαδή; Έναν υπνάκο 2-3 ωρών ή να τον πάρει κανονικά, θέλει ένα μεγαλοπρεπές 8ωρό; Χμ.

Ημέρα 38

Καλά, το banana bread άπαιχτο. Το μυστικό τελικά είναι στην ξεκούραση, ένα 10ωράκι το ήθελε. «Εγυάλισεν η βούκκα» του σου λέω, άλλη ζύμη έγινε. Τελικά τόσο Master chef δε πήγε χαμένο (σε κάποια γωνιά ακούω τον Κοντιζά να κλαίει γοερά).

Αυτή η Μαρία στο Master chef, τι φάση;

Ημέρα 39

Ouch. Αυτό χτύπησε καρδιά.

Nurses AP.jpg

Πηγή: Associated Press


Ημέρα 40

Να δεις που εκεί στο Tik Tok θα έχουν γεμίσει με 2 πράγματα.

  1. Με ευχαριστήρια μηνύματα από γονείς που κράτησε τα μικρά απασχολημένα και
  2. Με μηνύσεις για τα σπίτια που έχει κλείσει. Δημιουργήστε ελεύθερα δε λέω, αλλά υπάρχει και ένας κίνδυνος έκθεσης, την έχει την παγίδα του το μέσο.

Και που ‘σαι. Τώρα που σε λίγο καιρό όλα τα brands θα μου θέλουν και στρατηγικές Tik Tok... Σε νιώθω ήδη, δύσμοιρε content creator.

Ημέρα 41

Θα σε άφηνα χωρίς ενημέρωση από το Αντζελίνι; Η λαίδη δίνει πόνο, κάνει σοβαρό και επίκαιρο καμπάκ με νέο σινγκλ-ψυχολογική ώθηση για όλους μας. Πιάνω vibes απάντησης στο «Θα μελαγχολήσω» της Καιτούλας 24 χρόνια μετά ή is it just me?

Αντζελα.jpeg



Ημέρα 42

Το πρωί Britney, το μεσημέρι Βέγγος, το απόγευμα Elsa (Frozen). και το βράδυ Μαρκορά. Με μέτρο είπαμε το Tik Tok παιδιά, με μέτρο, θα πάθετε καμιά κρίση ταυτότητας καραντινιάτικα και θα τρέχουμε. Μα τον ασυγκράτητο πάθατε όλοι;

Ημέρα 43

ΟΚ, ξεκίνήσαν τα newsletters για αγορά τρέντι, στυλάτων μασκών. Να γελάσω, να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο, να το δω σα θετικό σημάδι εξόδου από το lockdown; Το μυαλό μου, πουρές. Φυσιολογική εξέλιξη μιας εντελώς αφύσικης κατάστασης, θα μου πεις. Να δεις που αυτό το trend δε θα μας τελειώσει γρήγορα…

Masks newsletters.jpeg



Ημέρα 44

Όντας αιωνίως θύμα του καπιταλισμού, υπέκυψα στον πειρασμό, αγόρασα μάσκα. Μάσκα-τρεντια, μαύρη, όχι καμμία basic χειρουργική. Κοιτάζομαι στον καθρέφτη… σε antifa στα Εξαρχεια φέρνω περισσότερο αλλά ΟΚ, είναι καλύτερο από το «νοσοκόμος που το σκάσε για περίπτερο». Ανυπομονείς κι εσύ για επεισόδιο shopping star με θέμα «κομψή με μάσκα» ή μόνος μου χαίρομαι;

Ημέρα 45

Τι έγινε, χαλάρωση των μέτρων ακούω. Ήγγικεν η ώρα λοιπόν, το μηδενίζουμε σιγά-σιγά το κοντέρ (θέλω να ελπίζω). Ψήνω φρέσκο ποπ κορν και βάζω να δω κουστουμαρισμένο και κορτωτο πρόεδρο, σε άλλη μια εξαίρετη απαγγελία-διασκευή διαγγέλματος του Κυριάκου. Να δεις που στις σχολικές γιορτές, ο Νικ θα ήταν πρώτος και καλύτερος σε αυτά.

Ημέρα 46

Στο 00 :16, εγώ σε λίγες ημέρες.


Ημέρα 47

ΟΚ, έχω μια δικαιολογημένη έγνοια πως το θέμα «μάσκα» μπορεί να προκαλέσει μίνι ταξικό διαχωρισμό και κοινωνικές αναταράξεις και πως ίσως, στο πολύ προσεχές μέλλον, ακούσουμε συνομιλίες του τύπου:

Στη δουλεία: «Μα άδε τον, φορεί την ίδια μάσκα με εχτές.»

Σε event: “Μα φορούν την ίδια μάσκα οξά;»

Στην καθημερινότητα: «Τι μάρκα εν η μάσκα; Αν δεν εν Dolce&Gabbana εν την φορώ».

Να θυμάστε αδέρφια. «Μη σε γελάει αγάπη μου η μάσκα που έχω βάλει».


Ημέρα 48

Ένα μικρό preview του φετινού καλοκαιριού και μια όχι και τόσο καλή ιδέα για φλερτ (κρύο και «καγκουρέικο» μεν αλλά πάλι, φλερτ).

κρούσμα μανάρι.png



Ημέρα 49

Ξεκάθαρα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Screenshot 2020-05-09 at 3.14.12 PM.png


Ημέρα 50

Όταν οι φίλοι σου ασχολούνται με τα ξενοδοχειακά, ψάχνονται για να μπει η μπίζνα σε τροχιά και εσύ έχεις «καεί» από το πολύ #μείνεσπίτι.

image1.png



Ημέρα 51

Τι θυμήθηκα… Σαν σήμερα, 16 χρόνια πριν. Όλα τα «τότε» τα ‘χω πεθύμησει. Όλα.

friends last episode.jpg



Ημέρα 52

Adele εσύ; Τρόμαξα να σε αναγνωρίσω! Χρόνια πολλά κιόλας!


Adele 1.png

Adele 2.png



Ημέρα 53

Έχω κόψει τα updates κάθε Πέμπτη στις 18:00 για τα κρούσματα. Έχω σταματήσει κάθε τρεις και λίγο να ενημερώνομαι για τα κρούσματα. Έχω χάσει επαφή με την επιδημιολογική εικόνα. Έχω χάσει και 1 κιλό (δε το λες κι άσχημα σε μέρες καραντίνας, έχω επιδείξει στρατιωτική πειθαρχία και δε μου το ’χα).

Ημέρα 54

Στέλνω 6 και βγαίνω, καλοκαίριασε. Πάω για μπάνιο, με καλεί η θάλασσα και οι σειρήνες (όχι τις αστυνομίας ελπίζω γιατί το στέγνωμα μπατσόνι μου δε πιάνεται για ηλιοθεραπεία, σωστός;)

Δε ξέρω αν συνεχίζεται. Ίδωμεν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ