Ξέρεις τι θα γίνει το Σάββατο, 16 Μαΐου;

Ετοιμάσου για βαθμολογίες και σχόλια.

Article featured image
Article featured image

Υπό κανονικές συνθήκες αυτή η εβδομάδα θα ήταν αφιερωμένη στη Eurovision 2020 και ήδη θα είχαμε παρακολουθήσει τον πρώτο ημιτελικό και θα περιμέναμε τον δεύτερο, πριν τον τελικό.

Η πανδημία ωστόσο οδήγησε σε αναβολή του φετινού διαγωνισμού της Eurovision που θα γινόταν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία από τις γνωστές διαδικασίες.

Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι της EBU αποφάσισαν πως, για χάρη ενότητας και ανάγκης για ένα ευχάριστο και αισιόδοξο μήνυμα τις δύσκολες ημέρες, πρέπει ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί, χωρίς μεν το διαγωνιστικό κομμάτι, αλλά με παρουσίαση των τραγουδιών όλων των χωρών που θα συμμετείχαν.

Ένα δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα, που αντικαθιστά τον τελικό μετά τη ματαίωσή του, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, θα προβληθεί ζωντανά στις 22:00, όταν και υπό κανονικές συνθήκες θα διεξαγόταν και θα μεταδιδόταν ο Τελικός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020.

Mουσική, παλιές και νέες συμμετοχές, σκηνοθετικά ευρήματα και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους φίλους του διαγωνισμού.

Χωρίς διαγωνιστικό μέρος και βαθμολογία, το Europe Shine a Light φιλοδοξεί να στείλει μήνυμα ενότητας στους Ευρωπαίους πολίτες μέσα από τη μουσική, να εμψυχώσει τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του COVID-19 και να δώσει κουράγιο όχι μόνο στους λάτρεις του Διαγωνισμού, αλλά σε όλους εκείνους που έχουν μείνει σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα καλούνται να παραμείνουν ασφαλείς στη νέα πραγματικότητα.

Να θυμίσουμε πως την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο Sandro με το κομμάτι «Running».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ