Drive-In σινεμά και open air συναυλίες και παραστάσεις στην Κύπρο

Ποιος είπε πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ξεχωριστό; [πότε και πού]

Drive-In σινεμά και open air συναυλίες και παραστάσεις στην Κύπρο

Ποιος είπε πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ξεχωριστό; [πότε και πού]

Article featured image
Article featured image

Αναδιοργανώνοντας τον προγραμματισμό του, και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, το Θέατρο Ριάλτο παρά τις δυσκολίες ανακοινώνει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα, στο ίδιο χώρο στάθμευσης, που χρόνια τώρα διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία, το θερινό του σινεμά.

Τηρώντας όλα τα μέτρα, αλλά συμβολικά γεφυρώνοντας και υπερβαίνοντας διαχωρισμούς, μια τεράστια οθόνη σινεμά θα στηθεί μπροστά από το χώρο στάθμευσης της ΣΕΚ, προσκαλώντας σε μια μοναδική εμπειρία Drive-Ιn σινεμά.

rialto summer cinema.jpg

Οι προβολές φέτος θα αρχίσουν μέσα Ιουνίου και περιλαμβάνουν σύγχρονες ταινίες που έχουν διακριθεί για την πρωτοτυπία, την τρυφερότητα και την καλλιτεχνική τους ποιότητα. Όλες οι ταινίες συνθέτουν μια πολυπολιτισμική ενότητα και διατρέχονται από τρυφερότητα, χιούμορ και κωμικά στοιχεία (Έρωτας αλά Ισπανικά, Ραντεβού στο belle époque, Και μετά χορέψαμε, Η Ολοκαίνουρια Καινή Διαθήκη και οι Αόρατες).

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται φέτος επίσης σε βραβευμένες ταινίες Κυπρίων δημιουργών των τελευταίων δύο χρόνων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προσκληθεί η πολυβραβευμένη στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ταινία του Σταύρου Παμπαλή «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη» η βραβευμένη και με διεθνή διανομή ταινία «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη, καθώς και η επίσης πολυβραβευμένη ταινία του Σωτήρη Χρήστου, στο περσινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ Cyprus Film Days 2019, «Μικρά Λευκά Φακελάκια». Για τους φανατικούς, τους πιο παραδοσιακούς φαν του θερινού σινεμά, θα λειτουργήσουν και κανονικές θέσεις με την απαραίτητη απόσταση των 2 μέτρων.

rialto summer cinema 2.jpg

Αρχές Ιουλίου το πρόγραμμα θα διευρυνθεί με συναυλίες και παραστάσεις, οι οποίες προέρχονται από τις ανοικτές προσκλήσεις που το Θέατρο έχει απευθύνει σε Κύπριους αλλά και καλλιτέχνες που ζουν μόνιμα στην Κύπρο, μέσα από τα προγράμματα Cyprus Rialto World Music Festival και FlashArt@Rialto στην ειδική σκηνή που θα στηθεί επίσης στο χώρο του θερινού σινεμά.

Στόχος του φετινού καλοκαιρινού προγράμματος του Ριάλτο είναι αφενός η υπέρβαση των κοινωνικών αποστάσεων και περιορισμών μέσα από ένα πολιτιστικό/καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, θα ψυχαγωγεί, αλλά και θα στηρίζει την κυπριακή δημιουργία και παραγωγή.

rialto summer cinema 3.jpg

Ο χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ κρίθηκε ως καταλληλότερος από τον ανοιχτό χώρος της Πλατείας Ηρώων όπου το Θέατρο εδώ και χρόνια διοργανώνει γεγονότα, καθώς όλες οι δράσεις και η είσοδος του κοινού μπορούν να ελεγχθούν, ώστε να τηρούνται οι σχετικές κυβερνητικές οδηγίες, σύμφωνα με όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγείας.

Για την υλοποίηση του καλοκαιρινού προγράμματος του Ριάλτο, είναι κομβικής σημασίας η προσφορά του χώρου στάθμευσης τις βραδινές ώρες από την ΣΕΚ, όπως επίσης η μεγάλη υποστήριξη του Θεάτρου από την εταιρεία EventPro σε υποδομές και τεχνογνωσία.

#φυσική#όχικοινωνικήαπόσταση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ