Ψήφισμα ενάντια στην πρόταση νόμου για απαγόρευση αλκοόλ στους δημόσιους χώρους

«Εάν το ζήτημα για τον υφυπουργό είναι να περιορίσει ‘ατίθασους’ τουρίστες στην Αγία Νάπα, αυτό είναι ένα θέμα (και εύλογο). Δεν μπορεί, όμως, να επιβάλει την απαγόρευση ελεύθερης διακίνησης και χρήσης των πλατειών σε όσους θέλουν να την συνοδεύσουν με μια μπύρα το καλοκαίρι».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Ecopolis Festival


Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα στο change.org μέσω του οποίου πολίτες δηλώνουν την έντονή τους αντίθεση στην πρόταση νόμου του Υφυπουργείου Τουρισμού για απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους δρόμους και πλατείες εκτός ορίων κέντρων αναψυχής.

alco.jpg


«Καλούμε τον υφυπουργό όπως αποσύρει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή πρόταση νόμου και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων όπως την καταψηφίσουν.

Σκεφτείτε την πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό με τις υπαίθριες εκδηλώσεις που φιλοξενεί ή τα πέριξ της πλατείας Φανερωμένης στη Λευκωσία με τα καθιερωμένα θερινά καλοκαιρινά δρώμενα χωρίς τη δυνατότητα να προμηθευτεί κανείς με μια μπύρα από το διπλανό περίπτερο.

Οι προτάσεις του υφυπουργού Σάββα Περδίου χαρακτηρίζονται από συντηρητισμό και θέτουν σε κίνδυνο την ελεύθερη χρήση του δημοσίου χώρου.

Αυτό που διαφαίνεται για ακόμα μια φορά στο έργο της κυβέρνησης, είναι μια πολιτική λογική που διακατέχεται από έναν πατερναλιστικό και συντηρητικό χαρακτήρα. Δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ψυχαγωγία (και η κατανάλωση αλκοόλ), μπορούν να προέλθουν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα (τα μπαρ και τα καφέ). Τί γίνεται όμως με αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν 5 ευρώ για την μπύρα τους; Πως ενστερνίζεται το υφυπουργείο τις ανάγκες και δυνατότητες των φτωχότερων και γιατί τους αποκλείει από την δωρεάν ψυχαγωγία στο δημόσιο χώρο;», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ