Ένα θερκό καταβροχθίζει έναν κουρκουτά στο βίντεο της ημέρας

Όταν το Nat Geo Wild τρώει τη σκόνη μας!

Article featured image
Article featured image

Ένα μαύρο φίδι προσπαθεί να φάει τη λεία του, έναν αρκετά μεγάλο σε μέγεθος κουρκουτά και το θέαμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Το βίντεο που μας έστειλε ο Γιάγκος Χρυσάνθου τραβήχτηκε στο χωριό Άρσος της επ. Λεμεσού.Τα θερκά αλλά και όλα τα φίδια είναι πολύ ωφέλιμα για τη γεωργία, καθώς ένα μεγάλο μέρος της διατροφής τους αποτελείται από τρωκτικά (κυρίως νυφίτσες), τα οποία προκαλούν πολλές αρρώστιες και ανυπολόγιστες ζημιές στον άνθρωπο. Έτσι κρατούν τις ισορροπίες της φύσης. Εκτός από τρωκτικά τρέφονται, επίσης, με άλλα μικρά θηλαστικά, με σαύρες, πουλιά, βατράχους, άλλα φίδια, ακόμα, και με φίνες.

Αποτελεί το μεγαλύτερο σε μήκος φίδι της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης, με μήκος που φτάνει περίπου τα τρία μέτρα, αλλά στην Κύπρο πολύ σπάνια συναντάς ένα θερκό με τόσο μεγάλο μέγεθος, λόγω του ανελέητου σκοτωμού τους από τους ανθρώπους που δεν τα αφήνουν να ζήσουν αρκετά για να πάρουν το τελικό τους μέγεθος.

Προ μερικών ημερών είχαμε δημοσιεύσει άλλο ένα βίντεο με μαύρο φίδι, στο οποίο φαίνεται το αρκετά μεγάλο μέγεθός του, αλλά και το πόσο εντυπωσιακό φίδι είναι.

Relocated.

Posted by Marios Perikli Theodorou on Monday, 4 May 2020


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ