Η viral φωτογραφία που έχει αναστατώσει το ίντερνετ

Σε αυτή, τρεις γυναίκες απεικονίζονται χαμογελαστές, κρατώντας ένα πανό που καλωσορίζει τους... βιαστές στη χώρα τους.

Article featured image
Article featured image

Ποια είναι όμως η αλήθεια πίσω από την εικόνα που βλέπεις;

Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορείς τα social media (ειδικά στο Twitter) η εν λόγω φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τρεις γυναίκες να κρατούν, περιχαρείς, ένα πανό το οποίο γράφει με χρωματιστά γράμματα «Βιαστές καλωσορίσατε».

Η εικόνα η οποία κοινοποιήθηκε εκατοντάδες φορές, έγινε δέκτης ύβρεων και σεξιστικών σχολίων, με τους χρήστες να εκφράζουν την αηδία τους για τις τρεις αυτές γυναίκες και για το θράσος τους να προσκαλούν βιαστές στη χώρα τους.

Παρά το γεγονός ότι όλο αυτό μοιάζει παράταιρο και υπερβολικό, να είναι όντως αληθινή η εν λόγω εικόνα, πολλοί ήταν αυτοί που το πίστεψαν και έσπευσαν να το «κράξουν» κάνοντας λόγο για ευτελισμό της γυναίκας και άλλα τινά.

EaPQpcCX0AA_KN4.jpg


Ψάχνοντας για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας, διαπιστώσαμε πως όντως η εικόνα έχει υποστεί επεξεργασία και πως η λεζάντα που αναγράφεται επάνω στο πανό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Δυτική Γερμανία, το 2015, και πιο συγκεκριμένα στη Βόννη, κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης και των μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων που έρεαν στην Ευρώπη από τη Συρία.

Οι τρεις γυναίκες, μέλη της ΜΚΟ «Refugees Welcome», έφτιαξαν ένα πανό πάνω στο οποίο έγραφε ακριβώς αυτό «Refugees Welcome» (Καλωσορίσατε Πρόσφυγες), στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην περιοχή για την υποδοχή αριθμού προσφύγων που είχαν φτάσει από τη Συρία εκείνη την περίοδο.

EaSj0fFUcAUjMZ9.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ