Ο Μητσοτάκης επέλεξε το καλύτερο σκηνικό για να καλέσει τους τουρίστες στην Ελλάδα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέλεξε ως φόντο ένα από τα πιο όμορφα και πιο αναγνωρίσιμα σημεία στην Ελλάδα και είπε στους τουρίστες «Ελάτε στην Ελλάδα, η χώρα είναι πλέον ανοιχτή».

Article featured image
Article featured image

«Ελάτε στην Ελλάδα. Φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε ότι πλέον η χώρα είναι ανοιχτή. Μάθαμε το μάθημά μας από την αντιμετώπιση της πανδημίας και εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς.

Πλέον περνάμε σε μία νέα κανονικότητα, βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα γιατί το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, είναι άποψη, όπως αναφέρει και η εκστρατεία μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η φετινή σεζόν μπορεί να παραταθεί ακόμα και μέχρι τον Νοέμβριο.


greek summer 2020 b.jpg
Φωτογραφία: Άκης Γαβριήλ

santorini.jpg
Φωτογραφία: EUROKINISSI


Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης προκειμένου να σηματοδοτήσει το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα.


Σε ερώτηση για το κατά πόσο πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη αλλά και πού θα πάει ο ίδιος διακοπές, απάντησε: «Ελπίζω να πάρω λίγες μέρες διακοπές και να πάω στην Κρήτη. Επίσης για το άλλο σκέλος, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο άνετα θα αισθάνονται όσοι θέλουν να μπουν στο αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο. Υπάρχει η δυνατότητα να προβάλλουμε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Δεν με ενδιαφέρει να γίνει η Ελλάδα ο νούμερο ένα προορισμός αλλά μ’ ενδιαφέρει να είναι ο ασφαλής προορισμός. Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Η πρόκληση είναι να περάσουμε από την επιτυχημένη εσωτερική διαχείριση σε ένα επιτυχημένο άνοιγμα. Με ενδιαφέρει επίσης να φροντίσουμε ο τουριστικός κλάδος να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι ελπίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι επιτυχημένη. Για τώρα θέλουμε ο κλάδος να παραμείνει ζωντανός και να επιζήσουμε ενός πολύ δύσκολου καλοκαιριού».

greeksa2.jpg

greeksa.jpg

greeka.jpg


Η στόχευση στους Κινέζους ταξιδιώτες

Για τους Κινέζους ταξιδιώτες και επέκταση της τουριστικής σεζόν ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θέλουμε να επεκτείνουμε τον τουρισμό μας και ο τρόπος είναι να πειστούν οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει πάρα πολλά εκτός από το θερινό τουρισμό. Οι Κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν όλο το χρόνο και έχουν λόγο να έλθουν στην Ελλάδα και σε άλλη εποχή. Γενικότερα όμως και μόνο η πολιτιστική μας κληρονομιά αξίζει να φέρει τουρίστες στην Ελλάδα όλο το χρόνο», ενώ αναφέρθηκε και στα διαφορετικά είδη θεματικού τουρισμού.

Πάντως, ξέροντας πόσο αγαπάνε οι Κινέζοι τη Σαντορίνη και το ηλιοβασίλεμά της, δεν εκπλησσόμαστε καθόλου για την επιλογή του εν λόγω σκηνικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ