Ο Πάτροκλος λαμβάνει (συχνά) προσωπικά μηνύματα για ερωτικό μασάζ και άλλες σεξουαλικές προτάσεις

Λίγο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λειτούργησε τον δικό του χώρο μασάζ στη Λευκωσία. Ένα όνειρο, που, όπως λέει, για χρόνια ήθελε να πραγματοποιήσει.

Article featured image
Article featured image
Στις λίγες εβδομάδες που εργάζεται -μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων- κατάλαβε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νόμιζε, καθώς πολλοί εκεί έξω εξακολουθούν να ταυτίζουν το μασάζ με ερωτικές πρακτικές που έχουν σεξουαλική εξέλιξη.



Στο μικρό διάστημα που λειτουργεί, εκτός από τα ραντεβού που κλείνει για μασάζ, αρκετά συχνά, όπως μας λέει, λαμβάνει και μηνύματα -κυρίως από άνδρες- που ζητούν σεξουαλική ικανοποίηση. Κάποιοι, μάλιστα, δεν διστάζουν να του προσφέρουν και επιπλέον χρήματα για να τον δελεάσουν.

«Θέλουν να δουν το πρόσωπό μου πριν αποφασίσουν να κλείσουν ραντεβού για θεραπεία, ενώ κάποιοι μου προσφέρουν μέχρι και 100 ευρώ επιπλέον για να τους κάνω μασάζ μόνο με το εσώρουχο. Πολλοί δε, δεν διστάζουν να μου πουν ξεκάθαρα πως μετά το μασάζ, μπορεί να προκύψει και ‘κάτι άλλο’», αναφέρει, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας.

Ο 32χρονος Πάτροκλος Δημητρίου πριν από μερικούς μήνες πήρε την απόφαση να δημιουργήσει έναν δικό του χώρο, στη Λευκωσία, ο οποίος θα αντιπροσώπευε τα θέλω του και θα πρόσφερε στους πελάτες του την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να νιώσουν άνετα και να αφεθούν στις θεραπευτικές ιδιότητες ενός καλού μασάζ. Έναν χώρο με έμφαση στο ολιστικό/χαλαρωτικό μασάζ, όπου ο πελάτης θα μπορεί να βρει την ισορροπία μεταξύ σώματος και μυαλού. Αυτό, δηλαδή, που σπούδασε και έμαθε.

83462839_1745832045540594_5604712498550910798_n.jpg




Στις λίγες εβδομάδες που εργάζεται -μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων- κατάλαβε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νόμιζε, καθώς πολλοί εκεί έξω εξακολουθούν να ταυτίζουν το μασάζ με ερωτικές πρακτικές που έχουν σεξουαλική εξέλιξη.


«Εδώ και αρκετά χρόνια το μασάζ, ως πρακτική, είναι ταυτισμένο λανθασμένα με μια ερωτική, παιχνιδιάρικη διάθεση. Υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων μασάζ και ο κάθε επαγγελματίας που ασκεί το επάγγελμα αυτό συνήθως ξεκαθαρίζει τι είδος είναι εξειδικευμένος να προσφέρει, στις αγγελίες που αναρτά. Παρόλα αυτά κάποιοι δεν μπορούν να το διαχωρίσουν και θεωρούν πως κάθε επαγγελματίας μασέρ είναι ένας εν δυνάμει ιερόδουλος και του συμπεριφέρονται ανάλογα.

Υπάρχει κάτι σαν φαντασίωση μεταξύ μασάζ και κάποιας σεξουαλικής εξέλιξης. Φτηνές ταινίες πόρνο θα έλεγα, που έχουν φθείρει την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου.



Δυστυχώς, έχω λάβει αρκετά ανώνυμα (κυρίως) μηνύματα για ερωτικό μασάζ και άλλες σεξουαλικές προτάσεις. Υπάρχει κάτι σαν φαντασίωση μεταξύ μασάζ και κάποιας σεξουαλικής εξέλιξης. Φτηνές ταινίες πόρνο θα έλεγα, που έχουν φθείρει την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου. Επιπλέον, μηνύματα του τύπου ‘Πως είσαι εμφανισιακά, θέλω να δω φωτογραφία σου’, άρχισαν να γίνονται εξίσου αποκρουστικά και χυδαία λόγω του ότι αποτελούν μια μορφή διάκρισης. Φαντάσου αν ρωτούσα τους πελάτες κάτι τέτοιο. Δεν τους διαχωρίζω με κανένα γνώμονα. Ως άτομο δεν διακρίνω τους ανθρώπους ανάλογα με την εμφάνιση, το φύλο, το χρώμα ή όποια άλλη ιδιαιτερότητα».

Δεν παραξενεύεται, ούτε και εντύπωση του κάνει το γεγονός. Θεωρεί πως τέτοιες συμπεριφορές είναι απότοκο μιας κλειστής καταπιεσμένης κοινωνίας, όπως η κυπριακή, που προωθεί μία συγκεκριμένη δημόσια εικόνα επικροτώντας αθόρυβα τις μυστικές και διπλές ζωές. Ευθύνη έχουν και οι φθηνές ταινίες πορνό και η άγνοια για το επάγγελμα, λέει. «Αν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα και το ποτήρι μισογεμάτο μπορεί να σκεφτεί πως όλο αυτό που συμβαίνει, έστω και αν είναι χυδαίο, αφήνει την αίσθηση πως επιτέλους οι ντόπιοι έχουν απενοχοποιήσει τις σεξουαλικές τους ορμές. Αλλά και πάλι αυτό δεν είναι δικαιολογία», ξεκαθαρίζει ο Πάτροκλος.

103962381_901064687065014_7314533730027735950_n.jpg

104117651_701861410627385_8569528928804085728_n.jpg

Λίγο μετά την άρση των μέτρων, ο Πάτροκλος λειτούργησε το Εquilibrium

Τέτοιες συμπεριφορές είναι απότοκο μιας κλειστής καταπιεσμένης κοινωνίας, όπως η κυπριακή, που προωθεί μία συγκεκριμένη δημόσια εικόνα επικροτώντας αθόρυβα τις μυστικές και διπλές ζωές.



Τα (επιπλέον) χρήματα για τις (επιπλέον) υπηρεσίες

Μου στέλνουν μήνυμα για να με ρωτήσουν πληροφορίες και ξαφνικά, χωρίς κανένα λόγο ή αιτία, μου «ρίχνουν» την προσφορά τους. Όπως για παράδειγμα να κάνω μασάζ και να είμαι μόνο με το εσώρουχο για 100 ευρώ, ενώ δεν διστάζουν να μου πουν το εξής χυδαίο «Ε κι αν γίνει κάτι παραπάνω, μεταξύ μας, έγινε». Υπήρξε κάποιος που μου πρόσφερε επιπλέον 50 ευρώ για «εκτόνωση», ενώ κατά καιρούς έχω διαβάσει διάφορα που δεν μπορώ καν να τα αναφέρω.

Όπως εξομολογείται στη CITY, τα περισσότερα μηνύματα τα λαμβάνει από άντρες, οι οποίοι διακατέχονται, όπως λέει, από τοξική αρρενωπότητα, η οποία τους οδηγεί στο να γίνονται χυδαίοι και πρόστυχοι, δημιουργώντας άβολες καταστάσεις.

Η διαχείριση

Ευτυχώς, προς το παρόν, όλα αυτά γίνονται μέσω διαδικτύου και η διαχείρισή τους, αν και άβολη, είναι πιο εύκολη. Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα να συνέβαινε κάτι τέτοιο την ώρα της δουλειάς. Προς το παρόν, όταν δέχομαι τέτοιες προτάσεις τους παραπέμπω ευγενικά σε άλλες αγγελίες, εξηγώντας τους (και πάλι) τι υπηρεσίες προσφέρω.

Έτυχε, όμως, σε μία φίλη-συνάδελφο να μπει ένας μεσήλικας στο ινστιτούτο της και μέχρι να τον σκεπάσει με την πετσέτα, αυτός ήταν ήδη σε στύση δηλώνοντας έμμεσα τον πραγματικό σκοπό του. Ως αποτέλεσμα, του ζητήθηκε να αποχωρήσει από τον χώρο με τη δικαιολογία ότι η μασέρ ένιωθε αδιάθετη λόγω της παρούσας κατάστασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ